B. Netanyahu neigia keliantis naujas sąlygas susitarimui su „Hamas“

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu atmetė kaltinimus, esą jis kelia naujas sąlygas deryboms su „Hamas“ dėl įkaitų paleidimo.

B. Netanyahu laiške liepos pabaigoje nebuvo jokių papildomų reikalavimų ar prieštaravimų gegužės pabaigoje pateiktam pasiūlymui, pranešė premjero biuras. Priešingai, tai esą „Hamas“ reikalavo pakeisti gegužės pasiūlymo versiją. Apie naujus Izraelio reikalavimus neseniai pranešė „The New York Times“.

JAV prezidentas Joe Bidenas gegužės pabaigoje pristatė susitarimo projektą, pradžioje numatantį visiškas ir neribotas šešių savaičių paliaubas Gazos kare. Per šį laikotarpį būtų paleista tam tikra grupė įkaitų. Mainais laisvę atgautų Izraelio kalėjimuose esantys palestiniečiai. Kitame etape mūšiai būtų galutinai nutraukti ir paleisti likę įkaitai. Paskutinysis projekto etapas numato Gazos Ruožo atstatymo pradžią.

Ketvirtadienį numatytas dar vienas derybų ratas. Tarpininkaujančios šalys JAV, Kataras ir Egiptas, taip pat Izraelis pareiškė nusiųsiančios savo atstovus į derybas  Dohoje ar Katare. Tuo tarpu ar pokalbiuose dalyvaus „Hamas“ atstovai, kol kas nežinoma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių