B. Johnsonas: skiepams nepritariantys žmonės yra pamišę

Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas, penktadienį reklamuodamas išplėstą vyriausybės skiepų nuo gripo programą, skiepams nepritariančius žmones, dar kitaip vadinamus „antivakseriais“, pavadino „pamišusiais“.

„Šiuo metu yra tiek daug antivakserių. Jie yra pamišę, tikrai pamišę“, – besilankydamas viename rytų Londono medicinos centre sakė B. Johnsonas.

B. Johnsono vyriausybė išplėtė žiemos skiepų nuo gripo programą, baimindamasi, kad gripas kartu su antrąja užsikrėtimų koronaviruso banga gali parklupdyti šalies sveikatos priežiūros paslaugų sistemą.

Skiepą nemokamai galės gauti dauguma pažeidžiamų grupių, įskaitant papildomų ligų turinčius vyresnio amžiaus žmones ir jaunesnius vaikus.

Šalies sveikatos apsaugos departamentas pranešime teigė, kad vėliau šiemet veikti pradėsiančios programos metu bus siekiama paskiepyti daugiau nei 30 mln. žmonių.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas skiepų programą pavadino „didžiausia skiepų programa istorijoje, kuri mums žengiant į žiemą padės apsaugoti Nacionalinę sveikatos tarnybą (NHS)“.

Vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Chrisas Whitty‘is sakė, kad skiepai yra būdas sumažinti „visas išvengiamas rizikas“, toliau plintant koronavirusui, kurio prevencijai dar nėra sukurta vakcina.

Sveikatos apsaugos pareigūno nurodymais suburta ekspertų grupė yra pateikusi įspėjimą, kad jei veiksmų nebus imtasi dabar pat, antrosios bangos metu ligoninėse vienumoje gali mirti apie 120 tūkst. žmonių.

Šalies vyriausybė jau pradėjo ruoštis šiai galimybei – penktadienį įsigaliojo įsakymas visos šalies parduotuvėse dėvėti veido kaukes.

2019 metais Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nurodė, kad „neryžtingumas skiepų atžvilgiu“ yra vienas iš dešimties didžiausių pasaulinių grėsmių sveikatai kovoje su išvengiamomis ligomis.

Anksčiau šį mėnesį vienos apklausos rezultatai parodė, kad apie 16 proc. suaugusių britų „tikriausiai“ ar „tikrai“ vengtų COVID-19 skiepo.

Apklausos rezultatai taip pat parodė, kad naujienas daugiausiai iš socialinių tinklų gaunantys asmenys yra labiau linkę atsisakyti skiepo nuo koronaviruso.

Prieš skiepus nukreiptas judėjimas pastaraisiais metais, taip pat ir koronaviruso pandemijos metu, socialiniuose tinkluose susilaukia vis daugiau populiarumo.

Viena internete plintanti teorija teigia, kad skiepuose nuo gripo yra koronaviruso. Kita teorija nurodo, kad skiepas nuo gripo gali sukelti susirgimą koronavirusu.

Tačiau ekspertai abi šias teorijas atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liurbis

liurbis portretas
skiepai,tai susitaikymas,su kinu sukurto bakterologinio ginklo Zemes Zmonijos ZUDYYMU!

greiciau

greiciau portretas
esi pats monarchu pamiselis uztat ir laiko kaip pajaca virvutemis tampoma?...

Pilietis

Pilietis portretas
Kad jisai pats į pamišėlį panašus, su savo išsišokimais ne laiku ir ne vietoj.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių