B. Johnsonas pripažįsta pralaimėjimą dėl laisvosios prekybos sutarties su JAV

Borisas Johnsonas pripažino, kad labai sumažino savo ambicijas po „Brexito“ užmegzti ryšius su JAV, nes Joe Bidenas nesidera dėl laisvosios prekybos sutarčių.

Po daugiau nei 90 minučių trukusių derybų su JAV prezidentu Baltuosiuose rūmuose Jungtinės Karalystė ministras pirmininkas trečiadienį prisipažino, kad šiuo metu siekia imtis tik „papildomų žingsnių“ dėl prekybos su Jungtinėmis Valstijomis.

B. Johnsonas palankiai įvertino naujienas, kad britų avienos importo draudimas JAV bus atšauktas, tačiau nepuoselėjo vilčių, jog išsamus laisvosios prekybos susitarimas, vertintas kaip vienas svarbiausių „Brexito“ privalumų, bus greitai pasiektas.

Kalbėdamas su žurnalistais prie JAV Kapitolijaus pastato Vašingtone, Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas sakė: „Šiandien galiu jums pasakyti, kad tai, ką dabar gausime iš JAV, yra dešimtmečius galiojančio draudimo, visiškai nepagrįsto, diskriminuojančio britų ūkininkus ir britų ėrieną, panaikinimas.“

„Mes norime tvirtų, laipsniškų žingsnių dėl prekybos. Šiuo metu J. Bideno administracija nesudaro laisvosios prekybos sandorių visame pasaulyje, tačiau aš visiškai tikiu, kad čia reikia daug nuveikti. Ir šiame pastate yra daug žmonių, kurie tikrai nori susitarimo.“

J. Bidenas nepaprieštaravo savo pirmtako Baracko Obamos teiginiui, kad Didžioji Britanija atsidurs „eilės gale“ dėl laisvosios prekybos sutarties po „Brexito“.

Jungtinė Karalystė siekia iš naujo derėtis su Europos Sąjunga dėl „Brexito“ sutarties sąlygų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių