Australijos oro linijos išbandys 19 valandų trukmės skrydžius

Australijos oro linijos „Qantas“ paskelbė ateinančiais mėnesiais išbandysiančios „ypač ilgo nuotolio“ skrydžius iš Sidnėjaus į Niujorką ir Londoną. 19 val. trukmės bandomųjų skrydžių metu bus tikrinama pilotų ir keleivių sveikata.

Spalį vyks trys tokie bandomieji skrydžiai. „Boeing 787-9“ laineriais skris iki 40 keleivių ir įgulos narių.

Vieną ilgiausių pasaulyje skrydžių atlaikę keleiviai ir įgulos nariai bus patikrinti gydytojų, taip pat bus stebimi jų miego ciklai bei mitybos ypatumai. „Qantas“ yra viena pirmųjų oro linijų bendrovių, siekianti pradėti siūlyti nepertraukiamus komercinius skrydžius iš Australijos rytinės pakrantės į Londoną ir Niujorką.

Pernai „Qantas“ pradėjo vykdyti tiesioginius skrydžius iš Vakarų Australijos miesto Perto į Londoną. Šis 17 val. trukmės skrydis yra vienas ilgiausių skrydžių pasaulyje.

„Nepertraukiami skrydžiai iš Australijos rytinės pakrantės į Londoną ir Niujorką iš tiesų yra galutinis aviacijos iššūkis, taigi, esame pasiryžę pasiruošti, kad tai padarytume tinkamai“, – pranešime teigė „Qantas“ generalinis direktorius Alanas Joyce'as.

Tiek „Airbus“, tiek ir „Boeing“ pasiūlė orlaivius šiems skrydžiams. Pasak A. Joyce'o, kol kas dar nėra nuspręsta, kurios bendrovės lėktuvais ypatingai ilgiems skrydžiams pasinaudos „Qantas“.

„Tai yra verslo sprendimas, todėl viskas priklausys nuo ekonominių dalykų“, – sakė A. Joyce'as.

Ketvirtadienį „Qantas“ taip pat paskelbė apie 6,5 proc. sumažėjusį metinį grynąjį pelną. Pelnas sumažėjo, pasak „Qantas“, dėl didesnių naftos kainų ir silpnesnio Australijos dolerio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gaila kad 'Concord' nebeliko... :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių