Australijos arkivyskupas pripažintas kaltu dėl vaikų lytinio išnaudojimo slėpimo

  • Teksto dydis:

Australijos arkivyskupas Philipas Wilsonas (Filipas Vilsonas) antradienį buvo pripažintas kaltu dėl vaikų lytinio išnaudojimo dangstymo 8-ajame dešimtmetyje ir yra tarp aukščiausio rango Bažnyčios hierarchų visame pasaulyje, sėkmingai nuteistų už tokius pažeidimus.

Adelaidės arkivyskupas Ph. Wilsonas buvo kaltinamas liūdnai pagarsėjusio kunigo pedofilo Jimo Fletcherio (Džimo Flečerio) nusikaltimų Naujojo Pietų Velso Hanterio regione dangstymu, nes nepranešė apie šiuos įtarimus.

Skelbiama, kad jo teisininkų komanda keturis kartus siekė bylos nutraukimo, argumentuodama, kad Ph. Wilsonas serga Alzheimerio (Alccheimerio) liga, nors ši diagnozė nesutrukdė jam išlaikyti savo pozicijų Bažnyčioje.

Niukaslo magistrato teismo teisėjas Robertas Stone'as (Robertas Stounas) pripažino arkivyskupą kaltu dėl rimto nusikaltimo nuslėpimo. Arkivyskupui gresia įkalinimas iki dvejų metų; bausmė bus paskirta vėliau.

Teismo posėdžių metu nebuvo ginčų dėl to, kad J. Fletcheris, kuris jau yra miręs, lytiškai išnaudojo per mišias patarnaudavusį berniuką Peterį Creigh (Piterį Krėjų). Buvo aiškinamasi, ar Ph. Wilsonas, kuris tuomet buvo vikaras, iš tiesų nieko nedarė, kai jam apie tai buvo pranešta.

Australijos nacionalinis transliuotojas „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) iš teismo pranešė, kad R. Stone'as pripažino P. Creigh patikimu liudytoju.

Teisėjas pridūrė nesutinkantis, kad Ph. Wilsonas gali neprisiminti 1976 metų pokalbio, kurio metu P. Creighas papasakojo apie išnaudojimą.

Arkivyskupo nuteisimas yra dar vienas galvos skausmas pontifikui Pranciškui, kurio popiežiavimą persekioja katalikų kunigams reiškiami įtarimai lytiniu išnaudojimu.

Praėjusią savaitę 34 Čilės vyskupai paskelbė atsistatydinantys dėl vaikų lytinio išnaudojimo skandalo.

Kelis Čilės Katalikų Bažnyčios hierarchus nukentėjusieji kaltina kunigo Fernando Karadimos 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo ignoravimu ir dangstymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Nežinau, teismas už mane protingesnis, bet šis arkivyskupas pats vaikų neišnaudojo, o kad būdamas vikaru (tai reiškia pačioje savo darbo pradžioje, kai dar buvo jaunas žmogus) nutylėjo. Labai realu, kad nedrįso prabilti, nenorėjo, kad jo kolegai būtų blogai. O kaip mes pasielgtume, jei toks žmogus būtų mūsų artimas draugas, giminaitis? Ar praneštume? Išdrįstume?

Juta

Juta portretas
Gaila sužalotų vaikų gyvenimų.Slepiantis nusikaltimą yra jo dalyvis...baisu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių