„Apple“ vadovas T. Cookas – gėjus ir tuo didžiuojasi

  • Teksto dydis:

IT milžinės „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas (Timas Kukas) ketvirtadienį prisipažino esantis gėjus ir pareiškė, kad kova už lygybę yra vienas iš svarbiausių jo asmeninių ir verslo devizų.

Technologijų milžinės vadovas sakė, kad darbovietėje jo lytinė orientacija niekada nebuvo paslaptis, tačiau viešas savo homoseksualumo pripažinimas jam atrodo „svarbesnis“ už privatumą.

„Leiskite aiškiai pasakyti: didžiuojuosi būdamas gėjumi; taip pat manau, kad būti gėjumi yra viena iš didžiausių man Dievo suteiktų dovanų“, – T.Cookas rašo pareiškime, paskelbtame verslo savaitraščio „Bloomberg Businessweek“.

„Man labai pasisekė dirbti bendrovėje, kuri žavisi kūrybingumu ir inovacijomis bei žino, kad klestėti gali tik tuomet, kai priimami žmonių skirtumai. Taip pasiseka ne kiekvienam“, – pažymėjo jis.

„Apple“ vadovas sakė, kad šis viešas prisipažinimas yra dalis jo asmeninės kovos ginti mažumų teises, pabrėždamas, kad tokias pastangas taip pat palaiko jo bendrovė.

„Dalis visuomenės pažangos yra supratimas, kad asmenybė yra lemiama ne vien seksualinės orientacijos, rasės arba lyties, – aiškino jis. – Buvimas gėjumi man suteikė gilesnį išmanymą, ką reiškia būti mažumai, ir suteikė langą (pažvelgti) į iššūkius, su kuriais žmonės kitose mažumos grupėse susiduria kiekvieną dieną.“

T.Cookas perėmė vadovavimą „Apple“ 2011 metais, mirus buvusiam bendrovės generaliniam direktoriui ir vienam iš jos įkūrėjų Steve'ui Jobsui (Stivui Džobsui).

Naujasis vadovas buvo kritikuojamas, kad nesugebėjo išsaugoti ypatingos „Apple“ auros mirus S.Jobsui, kurį jos gerbėjai laikė gebančiu įžvelgti ateitį.

Tačiau kilus sambrūzdžiui dėl neseniai išleisto išmaniojo telefono „iPhone 6“ dideliu ekranu, kai kurie analitikai gyrė „Apple“ sugrįžimą, bendrovei stengiantis susikurti nišą vis labiau populiarėjančių įrenginių, užimančių tarpinę poziciją tarp išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių, rinkoje.

T.Cookas sakė, kad būti gėjumi yra tik dalis jo tapatybės.

Jis save apibrėžė kaip „inžinierių, dėdę, gamtos mylėtoją, mankštos entuziastą, Pietinių (valstijų) sūnų, sporto fanatiką ir turintį daug kitokių bruožų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
pedalas ir lieka pedalu..nu ir bb jam i subine..

Joo

Joo portretas
asmenybė yra lemiama ne vien seksualinės orientacijos, rasės arba lyties, – aiškino jis. Tai kodėl vis pabrėžiama tai o ne visa kita?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių