Aplinkos ministras: Čekiją užklupo „katastrofiška“ sausra

  • Teksto dydis:

Čekiją užklupo sunkiausia per pastaruosius penkis amžius sausra, trečiadienį perspėjo ekspertai, šalies aplinkos ministrui pavadinus užsitęsusius sausus orus „tiesiog katastrofiškais“.

Šį pavasarį vandens lygis respublikos upėse nukrito iki rodiklio, kuris yra gerokai mažesnis už pastaraisiais metais fiksuotus vidurkius, rodo oficiali statistika.

„Sausros epizodas, kurį šalis patyria nuo 2015 metų, yra rimčiausias per pastaruosius 500 metų“, – tviteryje paskelbė čekų mokslininkai ir ekspertai, dalyvaujantys specializuotus duomenis apie sausras teikiančiame projekte „Intersucho“. 

Tuo metu aplinkos ministras Richardas Brabecas trečiadienį pripažino žurnalistams, jog „padėtis yra tiesiog katastrofiška“.

Čekijos žemės ūkio rūmų duomenimis, pernai sausra paveikė maždaug 99,5 proc. šalies teritorijos ir padarė žalos pasėliams, atsiėjusios maždaug 9–11 mlrd. kronų (350–427 mln. eurų).

2019 metais nuo rekordinės sausros nukentėjo ir likusios Europos ūkininkai, įskaitant dirbančius paprastai drėgnesnėse šiaurinėse valstybėse, tokiose kaip Švedija ir Baltijos šalys. Daugeliui jų teko paskersti savo galvijus dėl didžiulio pašarų stygiaus.


Šiame straipsnyje: ČekijasausraRichardas Brabecas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių