Anglija uždraus plastikinius šiaudelius ir ausų krapštukus

Siekdama sumažinti vandenynų taršą, Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė įves draudimus prekiauti plastikiniais šiaudeliais ir ausų krapštukais.

Uždrausti šiuos plastiko gaminius Anglijoje planuojama nuo 2020-ųjų balandžio, praneša BBC.

Tiesa, Vyriausybės pranešime spaudai pabrėžiama, kad bus draudžiama tik tam tikra plastikinių šiaudelių ir ausų krapštukų prekyba. Prekybos centruose šiaudelių nebus galima nusipirkti, tačiau jie bus parduodami vaistinėse ir internete.

Sprendimas nevisiškai uždrausti šiaudelių prekybą buvo priimtas dėl įvairių neįgaliųjų teises ginančių organizacijų prašymų leisti įsigyti šiaudelius, nes jie smarkiai padeda negalią turintiems žmonėms kasdieniniame gyvenime.

Be to, kavinės ir barai taip pat turės šiaudelių, tačiau jie bus duodami tik paprašius. Visgi įrodinėti savo neįgalumo nereikės, nes, tikino Aplinkos ministerijos atstovai, priemonėmis nesiekiama stigmatizuoti neįgaliųjų.

„Bet kas galės paprašyti šiaudelio, tam nereikės įrodyti savo neįgalumo, nes mes nenorime, kad negalią turintys žmonės jaustų stigmą“, - sakė Aplinkos ministerijos atstovai.

Tuo tarpu plastikinių ausų krapštukų įprastiems žmonėms gauti nepavyks. Jie bus parduodami tik medicinos ir mokslo įstaigoms bei kriminalistams, kuriems šie gaminiai pasitarnauja kaip nepamainomas darbo įrankis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių