Amsterdamas imasi iniciatyvos: auklės turistus

Amsterdamas aktyviau priešinsis netinkamam turistų elgesiui. Tvarkos sergėtojai griežtai reaguos ir į smulkius nusižengimus bei iš karto išrašys baudos kvitus, pranešė miestas.

„Už blogą elgesį teks sumokėti didelę kainą“, – įspėja Nyderlandų sostinė. Pavyzdžiui, už alkoholio vartojimą gatvėje teks pakloti 95 eurus. 140 eurų bus paprašyta už šlapinimąsi bet kur. Šūkavimas gatvėje bei šiukšlių mėtymas taip pat atsieis 140 eurų. Raudonųjų žibintų kvartale ypač žmonių gausiais vakarais bus daromos „šlavimo pertraukos“ – trumpam bus uždarytos ištisos gatvės, kurios bus valomos. Galimas bus ir gatvių uždarymas dėl labai didelio žmonių antplūdžio.

800 000 gyventojų turintis Amsterdamas šiais metais tikisi 18 mln. lankytojų. Merė Femkė Halsema šių priemonių paketu reaguoja į ataskaitą apie masinio turizmo keliamas blogybes.

Dėl labai didelio lankytojų iš šalies ir užsienio skaičiaus Amsterdamas visų pirma naktimis tampa „džiunglėmis“, kuriose policija ir tvarkos sergėtojai yra bejėgiai, neseniai konstatavo miesto ombudsmenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is 800 ooo tukst - 700 000 narkomanai

is  800 ooo tukst - 700 000 narkomanai portretas
like 100 ooo prostitutes ir degeneratai..

mindee

mindee portretas
gerai kekses vietoj nusbodo boba apacioj eini pas kekse ne cia bobuciu zeme visur poteriai./

kada

kada  portretas
pas mus bus tokia tvarka?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių