„Amazon“ paskelbė apie planus pasamdyti 100 tūkst. darbuotojų

JAV mažmeninės prekybos milžinė „Amazon“ pirmadienį paskelbė, kad ketina pasamdyti dar 100 tūkst. darbuotojų. Šiemet tai jau ketvirtas bendrovės darbuotojų samdymo etapas Jungtinėse Valstijose, kurio tikslas – susitvarkyti su koronaviruso pandemijos metu išaugusia elektroninės prekybos paklausa, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Didžiausia pasaulyje mažmeninės prekybos įmonė teigė, kad JAV ir Kanadoje bus pasiūlyta daugybė pilno ir pusės etato darbo vietų, į kurias įtraukiamos pozicijos 100 naujų sandėlių ir operacijų vietų, duris atversiančių šį mėnesį. Sietle įsikūrusioje įmonėje, birželio 30 dienos duomenimis, dirbo 876 800 darbuotojų, neįskaitant rangovų ir laikinų įmonės darbuotojų.

Pranešimas apie samdymą atspindi nuolatinį „Amazon“ naujų darbuotojų poreikį tokiems darbams, kaip surinkimo, pakavimo ir prekių pervežimo iki klientų durų slenksčių. Praėjusį ketvirtį bendrovė patyrė didžiausią pajamų prieaugį per 26 gyvavimo metus – jos išaugo net 40 proc. Bendrovė tuo pat metu daugybėje naujų objektų vykdo procesų automatizaciją, – sakė „Amazon“ pasaulinio klientų aptarnavimo skyriaus viceprezidentė Alicia Boler Davis.

„Tęsime technologijų diegimą ten, kur jos reikalingos“, ir kreipiant dėmesį į vietas, „kur galime pagerinti savo bendrą veiklą“, – interviu sakė A. Boler Davis. Ji nepakomentavo, ar procesų automatizavimas sumažins darbo vietų skaičių kai kuriuose sandėliuose, tačiau teigė, kad „Amazon“ savo sistemas naudoja kartu su žmonių pagalba, tad nėra pasirenkamas tik vienas veiklos variantas.

Neseniai į „Amazon“ aukšto rango vadovų komandą patekusi A. Boler Davis sakė, kad bendrovė tęsia sezoninių darbuotojų poreikio vertinimą, artėjant žiemos švenčių sezonui. Jos teigimu, vertinimas nėra susijęs su 100 tūkst. darbuotojų samdymo programa.

Anksčiau šį mėnesį „Amazon“ paskelbė siūlanti 33 tūkst. naujų darbo vietų įmonių valdymo ir technologijų darbuotojams. Kovą bendrovė paskelbė pasamdysianti 100 tūkst. darbuotojų, o balandį – dar 75 tūkst., siekiant į mažmenininkės darbuotojų gretas priimti daugybę žmonių, dėl COVID-19 pandemijos praradusių savo darbo vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių