2017-aisiais aviakatastrofų skaičius buvo rekordiškai mažas

  • Teksto dydis:

2017-ieji buvo saugiausi metai komercinių avialinijų skrydžiams istorijoje, rašo BBC.

Nyderlandų konsultacijų įmonė „To70“ ir interneto puslapis „Airline Safety Network“ (ASN) savo tyrime paskelbė, kad 2017-aisiais pasaulyje neįvyko nė viena komercinio keleivinio lėktuvo katastrofa, nepaisant to, kad pernai komercinių skrydžių įvyko daugiau nei bet kada anksčiau.

ASN skelbia, kad mirtinų incidentų ore pernai iš viso fiksuota 10, o jų metu žuvo 79 žmonės. Palyginimui, 2016-aisiais tokių incidentų buvo 16, per juos žuvo 303 asmenys.

Rimčiausias incidentas įvyko sausio mėnesį, kai viename Kirgizijos kaimelyje nukrito Turkijos krovininis lėktuvas. Šios katastrofos metu žuvo visi 4 įgulos nariai bei 35 civiliai.

Tuo tarpu daugiausiai lėktuve skridusių keleivių gyvybių pareikalavęs incidentas įvyko Naujųjų metų išvakarėse - į avariją Kosta Rikoje patekus „Cessna 208 Caravan“ lėktuvui, žuvo 12 žmonių, iš kurių 10 buvo JAV piliečiai.

„To70“ perspėja, kad, nepaisant itin aukšto keleivinių lėktuvų saugumo, prie rekordiškai žemo katastrofų skaičius praėjusiais metais prisidėjo ir sėkmė.

Be to, į tyrimą nebuvo įskaičiuoti karinių lėktuvų bei sraigtasparnių incidentai, todėl nebuvo įskaičiuota pati mirtingiausia praėjusių metų aviakatastrofa, kai liepą sudužo Mianmaro karinis lėktuvas, pasiglemžęs visų 122 juo skridusių žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach, be reikalo jie sukarksėjo, va dabar ir prasidės... :|
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių