Ugniagesiai perspėja: būkite atsargūs vandenyje!

Trečiadienį buvo ištraukti net 6 skenduoliai, o dar vieno Prienų rajone, Nemune, ties Nibrių kaimu nuskendusio žmogaus trečiadienį nepavyko surasti.

Po vidurdienio Varėnos rajone, ties Liškiavos kaimu, iš Nemuno upės ugniagesiai gelbėtojai ištraukė vyriškos lyties skenduolį ir perdavė jį Druskininkų policijos komisariato darbuotojams.

Apie 14 val. Kelmės ugniagesiai iš policijos gavo pranešimą, jog Pavėžupio kaime, Mergežerio ežere nuskendo žmogus. Atskubėję ugniagesiai, nuskendusio 46-erių metų vyro kūną rado plūduriuojantį vandens paviršiuje apie 50 m nuo kranto.

Apie 14 val. 20 min. Lazdijų rajone, iš Krikštonių kaime esančio vandens telkinio dar iki ugniagesių atvykimo buvo ištrauktas nuskendęs 55-erių metų vyras.

Apie 17 val. 20 min. ugniagesiai gavo pranešimą, jog žmogus nuskendo ir Raseinių rajone, Paliūnės kaime, Gynėvės upėje. Atvykę narai, upės užtvankoje, 15 m nuo kranto 8 metrų gylyje surado nuskendusio 22-ejų metų jaunuolio kūną.

Pavakare Marijampolės ugniagesiai iš Puskelnių kaime esančios Šešupės upės užtvankos ištraukė prieš pusmetį nuskendusio 7-erių metų berniuko kūną, kurio taip ilgai nepavyko surasti ne tik Lietuvos ugniagesiams gelbėtojams, bet ir jų kolegoms iš Lenkijos.

Apie 22 val. 30 min. Ignalinos rajone, Vidiškių kaime, Visagino PGT narai Varnio ežere 5-6 m gylyje surado ir ištraukė į krantą nuskendusį 46-erių metų vyrą.

Per 5 šio mėnesio dienas vien tik ugniagesiai jau ištraukė net 11 skenduolių. Liepos mėnesį buvo ištraukti 33 nuskendę žmonės, o nuo metų pradžios iš viso 104 skenduoliai. Dar 87 gyventojus ugniagesiams gelbėtojams pavyko išgelbėti. Kad išvengtume skaudžių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą nori patarti gyventojams, kaip elgtis prie vandens telkinių.

Nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose. Geriau pasirinkite paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur budi gelbėtojai. Nepalikite prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų.

Nestovėkite ir nežaiskite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį. Tai gali būti prieplaukos ar molo kraštas, tiltas, status krantas.

Neplaukite už plūdurų, nors ir esate geras plaukikas. Nepervertinkite savo jėgų.  Nešokinėkite į vandenį nežinomoje vietoje, kur galima susižaloti atsitrenkus į dugne esančius kietus arba aštrius daiktus.

Nesimaudykite iškart po valgio, išgėrę alkoholinių gėrimų. Perkaitus saulėje, nešokite staiga į vandenį, prieš tai juo apsišlakstykite.


Šiame straipsnyje: skenduoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių