Teismas bylą dėl galimo A.Ūso šmeižto perduos prokurorams

Įtariamojo pedofilijos byloje Andriaus Ūso skundą dėl šmeižto prieš žmogžudystėmis įtariamą Drąsių Kedį turės tirti prokurorai. Taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus 3-asis apylinkės teismas.

Teisėja Aldona Tumelionytė nusprendė nutraukti bylos nagrinėjimą privataus kaltinimo tvarka ir perduoti visą medžiagą Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Tokiu būdu buvo patenkintas A.Ūso skundas. Nutartis gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

A.Ūsas yra vienintelis įtariamasis vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje, kuri per dvi savaites turėtų būti perduota teismui.

Dėl mažametės dukters tvirkinimo kaunietis D.Kedys į teisėsaugą kreipėsi 2008 metų lapkritį. Dėl jo skundų ikiteisminį tyrimą atliko Kauno policija, Kauno apylinkės ir apygardos prokuratūros, kol galiausiai pernai rugpjūčio 18 dieną byla perduota Vilniaus apygardos prokuratūrai.

D.Kedys kaltino buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją A.Ūsą, Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir trečią nenustatytą asmenį, vardu Aidas, tvirkinus jos mažametę dukterį. Anot D.Kedžio, neva mergaitės motina, buvusi jo sugyventinė Laima Stankūnaitė, ir jos sesuo Violeta Naruševičienė pedofilams pardavinėjo ir jo dukterį, ir šios pusseserę.

Praėjusių metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė. Dėl nužudymų paskelbta D.Kedžio paieška.


Šiame straipsnyje: Ūsaspedofilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių