N.Venckienė iš Generalinės prokuratūros reikalauja 2 mln. litų (papildyta)

Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė už ikiteisminio tyrimo medžiagos viešinimą iš Generalinės prokuratūros reikalauja 2 mln. litų.

Ji ieškinį yra pateikusi Vilniaus apygardos teismui.

Pasak šio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Astos Augonienės, N.Venckienės ieškinys gautas dar balandžio 8 d., likus daugiau nei mėnesiui iki garsiosios Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio nutarties, kuria ji D.Kedžio dukrą nurodė skubiai grąžinti biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei.

N.Venckienė savo skunde nurodo, kad Generalinė prokuratūra visą laiką tam tikroms žiniasklaidos priemonėms teikdavo ikiteisminio tyrimo medžiagą.

D.Kedžio dukters globėjos teigimu, taip prokurorai ne tik nusižengė įstatymams, bet ir pakenkė jos, kaip teisėjos reputacijai. Jai padarytą neturtinę žalą N.Venckienė įvertino 2 milijonais litų.

Šį ieškinį turėtų nagrinėti teisėja Natalija Cikoto.

Pasak A.Augonienės, posėdžio data dar nepaskirta, nes tik neseniai į ieškinį gautas atsiliepimas iš Generalinės prokuratūros.

Laikinai generalinei prokuratūrai vadovaujantis Raimondas Petrauskas kalbintas šia tema buvo labai nekalbus.

Pasiaškinęs, kad po ranka neturi ieškinio, vėliau R.Petrauskas pareiškė, kad kol byla yra teisme, jis jos nekomentuos. „Byla yra teisme. Aš paprastai tokių dalykų, kas yra teisme nekomentuoju“, - paaiškino laikinasis prokuratūros vadovas.

N.Venckienės vyras advokatas Aidas Venckus sakė negalintis komentuoti šio ieškinio. „Neringa yra teisininkė ir sugeba parašyti ieškinius be manęs, aš jai nepadėjau, todėl nelabai žinau, kas jame rašoma“, - portalui kalbėjo A.Venckus.

Su N.Venckiene kol kas susisiekti nepavyksta. Dėl pablogėjusios savijautos ji gegužės 16-osios vakarą buvo išvežta į ligoninę ir paguldyta į reanimacijos palatą.

Ketvirtadienį N.Venckienė iš ligoninės buvo išrašyta. „Ji tik šiandien grįžo namo“, - žmonos nenorą kol kas bendrauti su žurnalistais paaiškino A.Venckus.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių