M.Kuprevičiaus bylą teismas grąžino prokuratūrai

Vilniaus miesto 3-iosios apylinkės teismas nenubaudė vieno aktyviausių Drąsiaus Kedžio šalininkų Mariaus Kuprevičiaus, nes prokuratūra nepateikė jokio jo kaltės įrodymo.

Byla grąžinta atgal į prokuratūrą, kuri kartu su policija per savo skubėjimą bylą kuo greičiau perduoti teismui nepateikė teismui jokių M.Kuprevičiaus kaltės įrodymų.

Vis dėlto pats M.Kuprevičius sako pagalvosiantis, ar ir šios teismo nutarties neapskųsti. Jo nuomone, byla turėjo būti ne grąžinta atgal tyrėjams, o visiškai nutraukta. Kaip toliau elgtis, jis sakė nuspręsiantis tik pasitaręs su savo advokatu Nerijumi Ulčinu.

Bausmės už tariamą grasinimą Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei nesulaukęs M.Kuprevičius po teismo posėdžio sakė, kad tokie prokurorų veiksmai tik daro gėdą Lietuvai ir dėl tokių prokurorų Lietuva turi tik verkti, nes gaištamas žmonių laikas ir švaistomi valstybės pinigai.

Vienam aktyviausių Drąsiaus Kedžio šalininkų prokuratūra siūlė skirti pusės metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant metams.

Ši istorija prasidėjo rugsėjo 3 dieną, kai policijos pareigūnai M.Kuprevičiaus namuose atliko kratą, apklausai išsivedė patį vyrą, o jau penktadienį įvyko teismo posėdis.

Vyriškis įtariamas grasinęs vaiko teisių apsaugos kontrolierei E.Žiobienei. Šie grasinimai jai buvo atsiųsti paštu.

„Aš kreipiausi ne į teismą – perdaviau į teisėsaugos institucijoms gautą žinutę. Žinutė buvo negraži, netinkama. Ji žiniasklaidoje jau yra pagarsinta – su atitinkamais veiksmažodžiais: „prapulsi“, „bausiu“ – manau, kad teisėsaugos institucijos tai įvertins. Jokių tikslų aš nesiekiu, tiesiog perdaviau pačią žinutę,“ – žurnalistams penktadienį po teismo posėdžio sakė E.Žiobienė. Anot vaiko teisių apsaugos kontrolierės, niekas neturi teisės rašyti tokių žinučių ir gauti jų.


Šiame straipsnyje: KedysKuprevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių