Gruzinas keliavo su padirbta lietuviška tapatybės kortele

Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė maršrutiniu autobusu į Lenkiją išvykstantį vyrą, kuris pateikė suklastotą lietuvišką tapatybės kortelę, o vėliau prisipažino esąs Gruzijos pilietis.

 

 

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį maršrutinį autobusą Ryga - Roterdamas.

 

Vienas iš keleivių kontrolei pateikė lietuvišką asmens tapatybės kortelę. Pasieniečiai iškart nustatė, kad šis dokumentas – visiška klastotė. Paaiškėjo, kad originali tapatybės kortelė prieš kelerius metus buvo išduota 45-erių metų klaipėdiečio vardu.

 

Lietuviškai nekalbantį keleivį pareigūnai išlaipino iš autobuso. Nuvežtas į Kalvarijos užkardą vyras prisistatė esąs 44-erių Gruzijos pilietis. Jis pasieniečiams sakė gyvenęs Latvijoje ir suklastotą lietuvišką kortelę už pusantro šimto latų įsigijęs Rygoje.

 

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

 

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių