D.Kedžio šalininkai rengiasi prokuratūros laidotuvėms

Generaliniam prokurorui Dariui Valiui įteikę šluotą prokuratūrai išvalyti, tačiau nepamatę jo realių darbų, antradienį Drąsiaus Kedžio šalininkai organizuoja simbolines prokuratūros laidotuves.

Kaip portalui 1diena.lt sakė vienas iš teatralizuoto piketo organizatorių Marius Kuprevičius, prokurorai ir toliau nieko nedaro, kad apgintų šešiametę D.Kedžio dukrelę, o atvirkščiai, toliau kažką dangsto bei meluoja visuomenei. „Nusprendėme, kad pats laikas surengti prokuratūros laidotuves“, - kalbėjo M.Kuprevičius.

Teatralizuotas piketas prasidės 12 val. Vilniuje, Rinktinės gatvėje, prie pastato, kur įsikūrusios Vilniaus apygardos ir Generalinės prokuratūros, maždaug po pusvalandžio piketuotai pėsčiomis, nešini karstu ir prokuratūros pastato nuotrauka bei plakatais patrauks link Teisingumo ministerijos, nuo jos keliaus prie Prezidentūros, o iš ten į Aušros Vartus, kur kartu pasimels už mažąją D.Kedžio dukrelę, ją apginti ir apsaugoti bandančius artimuosius bei prokurorus, kad šie pagaliau suprastų, ką daro.

„Norime, kad šią mūsų akciją išvystų ir pamatytų kuo daugiau žmonių, todėl ir pasirinkome tokį maršrutą. Mes negalime tylėti, norime, kad apie šią istoriją sužinotų kuo daugiau žmonių“, - kalbėjo vienas aktyviausių D.Kedžio dukrelės gynėjų.

M.Kuprevičiaus teigimu, pikete dalyvaus žmonės ne tik iš Vilniaus, bet ir Kauno. Dauguma šių žmonių buvo ir iki šiol tebebūna Klonio gatvėje, prie Venckų ir Kedžių namų bei lydi mergaitę į susitikimus su motina Laimute Stankūnaite. Liepos – rugpjūčio mėnesiais jie badavo prie Generalinės prokuratūros.


Šiame straipsnyje: KedysDrąsius Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių