Tris žmones pražudžiusiam S.Šostakui skirtas namų areštas

Neblaivus avariją sukėlęs ir tris Kauno medikus pražudęs buvęs Trakų rajono policijos pareigūnas Sigitas Šostakas antradienį paleistas į laisvę.

Trakų rajono apylinkės teismas jam skyrė namų areštą, nuo 15 iki 9 val. S.Šostakas privalės būti namuose, kitu laiku galės vaikščioti nevaržomas. Kol kas namų areštas jam skirtas trims mėnesiams, po to teismas vėl svarstys kokią kardomąją priemonę skirti.

Į teismą atvežtas S.Šostakas iš teismo salės išėjo pakelta galva. Pirma lyg planavęs, kažką pasakyti jo laukusiems žurnalistams, po to jis persigalvojo ir su jais nebendravo. „Gal kada nors vėliau“, – kelis kartus burbtelėjo įtariamasis.

S.Šostako advokatas Valdemaras Bužinskas žurnalistams teigė, jog prokuratūros įtarimai, kad per avariją pareigūno automobilyje buvo dar ir antras žmogus, yra nepagrįsti, esą S.Šostakas važiavo vienas, pats ir sėdėjo prie savo automobilio „Audi A6“ vairo.

Vasario 14 d. tas pats Trakų rajono apylinkės teismas S.Šostaką leido suimti 15 parų, nors prokuroras prašė jam skirti pačią griežčiausią trijų mėnesių suėmimo terminą. Praėjusį penktadienį prokuroras dar kartą kreipėsi į teismą, prašydamas pareigūno suėmimą pratęsti dar dviem mėnesiams, tačiau jo prašymas buvo atmestas.

Kaip jau rašėme,S.Šostakas tragišką avariją sukėlė vasario 13-osios naktį. 00.30 val. Elektrėnų savivaldybės kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 46-ame kilometre, savo vairuojamu automobiliu „Audi A6“ jis atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Opel Vectra“, vairuojamą 64 metų Rimgaudo Kazimiero Žuko.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Vectra“ vairavęs R.K.Žukas, metais jaunesnė jo sutuoktinė – Kauno centro Vaikų poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja Vida Žukienė.

Sužaloti buvo ir kartu su jais iš Molėtų važiavę sutuoktiniai, taip pat medikai kauniečiai - Andrejus Golubovas (gimęs 1948 m.) ir Vidos Žukienės sesuo - pulmonologė Audronė Golubovienė (gimusi 1948 m.). A.Golubienė praėjusį šeštadienį taip ir nepabudusi iš komos mirė Vilniaus ligoninėje.

Nustatyta, kad S.Šostakas vairavo neblaivus, iškart po avarijos į alkoholio matuoklį jis pripūtė 1.16 promiles.

Po šios avarijos iš pareigų atsistatydino Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, o Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Nerijus Šiaulys pasiprašė perkeliamas į žemesnes pareigas.

S.Šostakas darbą Trakų rajono policijoje pradėjo maždaug prieš 20 metų. Iki pensijos jam buvo telikę apie pusmetį. Kolegoms pareigūnas tvirtino ketinęs tuomet palikti darbą policijoje.

Kaip kitą dieną po avarijos sakė tuomet dar Trakų policijos vadovas N.Šiaulys, S.Šostakas buvo vienas geriausių pareigūnų jo komisariate, jam ne kartą buvo skirti pagyrimai. Tiesa, tada N.Šiaulys nepaminėjo, kad be paskatinimų S.Šostakas turėjo ir papeikimų, vieną buvo gavęs už tai, kad darbe pasirodė neblaivus



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Žodžiu naktrimis negalės bėgt iš Lietuvos, turės nešt kudašių dieną.

gerinkim

gerinkim portretas
istatymus degtines gamintojams ir prekiautojams,tik taip galutinai pribaigsim lietuva.

usas

usas portretas
sita suo turejo pats mirt avarijoje. tikiuos ji koks zaibas greit nutrenks, nes tokiem besirdziam pasaulyje vietos nera
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių