Vairuotojus auklėja kandžiais lipdukais

Netvarkingai statomais automobiliais pasipiktinę Atėnų pėstieji ėmė keršyti vairuotojams. Graikijos sostinėje ne vietoje pastatyti automobiliai „papuošiami" lipdukais, kuriuose pavaizduotas prie vairo sėdintis asilas.

„Aš - asilas! Automobilį statau, kur tik noriu" - tokio turinio žinutę pastaruoju metu dažnai ant automobilio lango išvysta ne vietoje jį pastatę Atėnų vairuotojai. Tokius lipdukus klijuoja grupė žmonių, pasivadinusių Gatvės panteromis.

"Mums nusibodo žmonės, kuriems atrodo, kad automobilį gali statyti kur tik nori, ir nepaisyti pėsčiųjų", - teigė 48-erių Grigoris Mavrakis - grupės vadovas ir tinklalapio streetpanthers.gr įkūrėjas.

"Viena mašina gali apsunkinti gyvenimą šimtams žmonių", - pridūrė jis.

Atėnų, kaip ir daugelio kitų didmiesčių, vairuotojai automobilius palieka neįgaliesiems skirtose vietose, pėsčiųjų perėjose, ant šaligatvių. Nuo tada, kai G.Mavrakis įsteigė tinklalapį, jo teigimu, internetu parduota šimtai tūkstančių kandžių lipdukų.

"Kai vieną užklijuoji, tau pasidaro lengviau. Vairuotojai kartais reaguoja gana audringai, tačiau rimčiausių protestų sulaukiame dėl to, kad palyginimu įžeidžiame ne vairuotojus, o gyvūnus", - aiškino G.Mavrakis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių