Rusija atidėjo kosminio laivo „Sojuz“ skrydį į TKS

Maskva dėl techninių kliūčių atidėjo šį mėnesį planuotą kosminio laivo "Sojuz" misiją, per kurią į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turėjo būti nuskraidinti JAV astronautas ir Rusijos kosmonautai, pirmadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra.

"Priimtas sprendimas atidėti kovo 30 dieną planuotą "Soyuz TMA-21" startą vėlesnei datai dėl techninių problemų", - sakoma agentūros "Roskosmos" pranešime, kuriame nauja starto data nebuvo nurodyta.

Naujienų agentūra "Interfax", remdamasi vienu kosminės programos šaltiniu, nurodė, kad startas veikiausiai bus atidėtas iki balandžio 10 dienos. Tuo tarpu valstybinė naujienų agentūra ITAR-TASS pranešė, kad kosminis laivas tikriausiai startuos balandžio 7 dieną.

NASA astronautas Ronaldas Garanas ir Rusijos kosmonautai Andrejus Borisenka bei Aleksandras Samokutiajevas ruošiasi išskristi į TKS iš Kazachstane esančio Rusijai priklausančio Baikonūro kosmodromo.

Šis pavėlinimas tikriausiai padidins susirūpinimą dėl Rusijos galimybių užtikrinti skrydžius į TKS, kai JAV aeronautikos ir kosmoso administracija NASA vėliau šiais metais nurašys savo paskutinį daugkartinio naudojimo erdvėlaivį ir šiose misijose taps visiškai priklausoma nuo kosminių laivų "Sojuz" skrydžių. 


Šiame straipsnyje: Sojuz

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių