„Noting Hilą" pirmiausia išgarsino karnavalai

Pasirodžius filmui „Noting Hilas", šį Londono rajoną žino turbūt visi. Tačiau dar anksčiau jį išgarsino karnavalai, kuriuos nuo 1964 m. čia rengia emigrantai iš Karibų.

Sekmadienį šventė prasidėjo vaikų paradu. Tūkstančiai spalvingais kostiumais apsirengusių mažylių žygiavo Londono gatvėmis šokdami pagal plieninių būgnų ritmą.

Tačiau daugybę turistų pritraukė ne tik įspūdingas reginys. Čia buvo galima pasiklausyti neįprastos muzikos ir paskanauti įvairių patiekalų. Per dvi dienas karnavale apsilankė apie 750 tūkst. žmonių.

44-asis karnavalas ypatingas dar tuo, kad juo tarsi perimta estafetė iš Pekino, kuris sekmadienį Londonui perdavė olimpinę vėliavą. Kitos olimpinės žaidynės įvyks po ketverių metų, 2012-aisiais, Didžiosios Britanijos sostinėje.

Kaip ir visos didelės šventės šiais laikais, karnavalas tapo tikru galvos skausmu britų teisėsaugai. Šiam renginiui pasiruošti Londono policija išleido 6 mln. svarų sterlingų ir išsiuntė 200 laiškų žmonėms, kurie galbūt galėtų sumanyti ką nors negera.

Gatvių, kuriose vyko karnavalas, prieigose policija iš anksto pastatė metalo detektorius, kad minioje nepasirodytų ginkluotų žmonių. Pernai naktį po karnavalo keli žmonės buvo sužeisti peiliais, be to, Londone du kartus aidėjo šūviai. Šįkart, sekmadienio vakaro duomenimis, pateikus įtarimus, kad nešiojosi ginklą, grėsmingai elgėsi, vairavo automobilį neblaivus, pažeidė viešąją tvarką, vogė, plėšė ir padarė nusikaltimus, susijusius su narkotikais, iš viso buvo sulaikyti 98 žmonės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių