Mokslininkai atrado 60 akių turinčią kirmėlę

Mokslininkai sako, kad tai keisčiausias padaras, kokį jiems teko aptikti. Unikali plokščioji kirmelė yra vos 12 mm ilgio, bet sako kūne paslėpęs turi 60 akių. Naujasis padaras buvo rastas ne kokioje egzotiškoje šalyje, o Didžiojoje Britanijoje, netoli Kembridžo. Pasirodo net ir gerai ištirtose aplinkose dar galima atrasti naujų gyvūnų, rašo dailymail.co.uk.

Šalia Kembridžo esantis rezervatas apibūdinamas, kaip „labiausiai ištirta vieta pasaulyje“, tad naujoji kirmėlė mokslininkams buvo visiškas netikėtumas.

Biologas dr. Hughas Jonesas mano, kad tai tikrai nauja rūšis, nors ir turinti panašumu su Šiaurės Airijoje ar Olandijoje randamais kirminais. Tiesa, tuose kraštuose tėra po vieną daugiaakę kirmėlių rūšį.

„Didžioji Britanija yra bene geriausiai ištyrinėta šalis visame pasaulyje, bet pasirodo, kad žinome ne viską. Naujoje Zelandijoje yra didžiausia panašių kirmėlių įvairovė, o šios šalies klimatas labai primena britų salų klimatą, tad galbūt jis galėjo kažkaip atkeliauti iš ten?“, - pasakojo H. Jonesas.

Mokslininkai toliau tirs ar tai vietinė ar svetimžemė rūšis. Tyrėjai džiaugiasi, kad kirmėlę atrado mėgėjas, galbūt tai paskatins ir kitus gamtos mylėtojus atidžiau tyrinėti savo apylinkes ir atrasti kažką naujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių