Italai ilgėsis lietuviško alaus

Septynias dienas - tiek laiko Vilniuje atostogaus Paolas ir Danielis. Nors dar neišvažiavo, vaikinai jau planuoja čia grįžti. Dėl lietuviško alaus.

Planavo devynerius metus

Dar tik dvi dienos, kaip italai Paolas Cantiani ir Danielius Contadini Lietuvoje, tačiau sočių cepelinų ir gardžių pyragų jie jau spėjo paragauti.

„Mūsų kelionės paslaptis - Laura", - šypsojosi P.Cantiani. Jis jau seniai planavo aplankyti Lietuvoje gyvenančią draugę. Kartu atvykę bičiuliai šmaikštavo, kad tam prireikė devynerių metų. Koks pirmas įspūdis atvykus į Vilnių? Vaikinai pasakojo, kad tokių mandagių žmonių jie dar nėra sutikę. Jau lėktuve italus itin maloniai aptarnavo lietuvės stiuardesės. Niekas nepasikeitė ir atvykus į miesto centrą.

„Restoranų darbuotojos labai gražios ir paslaugios", - gerų žodžių apie aptarnavimą negailėjo P.Cantiani. Tiesa, apie lietuvių patrauklumą jie žinojo jau seniai. Italų televizijos darbuotojai dažnai per eterį paberia aibę komplimentų mūsų šalies merginoms.

„Stebėdami italų ir lietuvių futbolo rungtynes išgirdome komentarų apie moteris", - juokėsi turistai. Varžybų komentatorius Lietuvą pristatydavo kaip gražiausių dailiosios lyties atstovių šalį. Atrodo, kad tuo jie jau spėjo įsitikinti ir patys. Vos tik atvykę turistai išskubėjo į naktinius sostinės klubus.

Nepatiko šaltibarščiai

Įpratę prie šurmulio italai džiaugėsi, kad Vilnius kitoks. Jiems Lietuvos sostinė pasirodė rami, tarsi apsnūdusi. Nuostabą jiems sukėlė ir Lietuvos gamta.

„Jūs turite parką pačiame miesto centre, tai nuostabu", - stebėjosi D.Contadini. Sužavėtas Sereikiškių parko grožio vaikinas fotografavo gėles ir Vilnios upę. Turistai prasitarė, kad labai laukia kelionės į Trakus. Ten jie planuoja praleisti visą savaitgalį.

„Maudysimės ežere, eisime į pilį, gersime alų", - apie savo planus pasakojo italai. Lietuvišką alų jie pavadino skaniausiu visoje Europoje. Tiesa, apie šaltibarščius to paties pasakyti negalėjo. Įpratusiems valgyti tik karštas sriubas, jiems šaltasis patiekalas nepatiko.

„Jie tikrai populiarūs jūsų šalyje?" - nuostabos neslėpė turistai.

Seka olimpines žaidynes

Italai turi kuo didžiuotis - savo futbolo rinktine. Tačiau turistai P.Cantiani ir D.Contadini taip pat domisi ir krepšiniu.

„Žiūrėjome rungtynes, fantastiški žaidėjai", - Lietuvos rinktinę gyrė D.Contadini ir ėmė vardyti krepšininkų pavardes. Tiesa, jų sąrašo viršuje - A.Sabonis. Pamatę, kad pas mus olimpinis krepšinis rodomas dideliame ekrane Rotušės aikštėje, italai mielai prisijungė prie lietuvių. Komunikabilūs turistai greitai rado bendrą kalbą su vilniečiais.

„Dar vyksime į Nidą, Juodkrantę", - kalbėjo P.Cantiani. Labiausiai vaikinas nori išvysti Lietuvos pajūrį.

Kokie dar aktyvių italų planai? Abu vaikinai užtikrino, kad be didelių pirkinių namo negrįš. Jie dar nedaug laiko vaikščiojo po parduotuves, tačiau tiki, kad daug dalykų Vilniuje pigesni negu Italijoje.

„Būtinai užeisime į garso technikos parduotuves", - sakė turistai.

Italų diena

11 val. Pusryčiai. Italai mėgsta pamiegoti, tad valgo vėlyvus pusryčius. Pusryčiaudami šalia Arkikatedros esančioje kavinėje vaikinai džiaugėsi - maistas čia labai pigus.

13 val. Vaikščiojimas. Po ilgų pusryčių italai vaikščiojo Neries pakrante. Jie negalėjo atsistebėti, kad Vilnių supa tiek augmenijos.

16 val. Pietūs. Pasivaikščioję P.Cantani ir D.Contadini nusprendė užkąsti picų. Ilgai negalvoję vaikinai užsisakė lietuviško alaus.

22 val. Pramogos. Italai niekada neskuba, jie ištisas valandas sėdi restoranuose ir bendrauja su bičiuliais. Tačiau sutemus įvertinti lietuvių patrauklumo patraukė į naktinį klubą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių