Dramos teatro fojė okupavo grafika

Kauno valstybinio dramos teatro fojė po remonto atsirado puiki ekspozicijų erdvė. Iki sausio 25 d. čia veikia kauniečio grafiko Egidijaus Rudinsko darbų paroda „Klausimai ir atsakymai".

„Tai vieni naujausių mano darbų, sukurti naudojant mišrią techniką - yra ir grafikos, ir fotografijos, ir teksto elementų", - paaiškino menininkas.

Faktas, kad grafika vaizduojamųjų menų yra nustumta į antrąjį planą, grafiko pernelyg nejaudina.

„Ne tik vaizduojamųjų menų ji nustumta. Tiesiog žmonėms dabar siūloma labai daug pramoginių renginių, greitai suvirškinamų dalykų. O laiko tiek pat - 24 valandos per parą, kaip ir tuomet, kai renginių pasirinkimas buvo kur kas mažesnis. Žmonės turi mažiau laiko rimtiems dalykams, kažkam, į ką reikia pasigilinti, nes visa tai užgožia lengvos pramogos. Bet kas domisi - domisi. O masinis dalykas grafika nebuvo niekada", - įsitikinęs menininkas.

Praėjusių metų „Geriausių metų kūrinio" parodos publikos simpatijų prizo laureatas, grafikos populiarintojas - jo studijoje-grafikos galerijoje visi besidomintieji gali susipažinti su grafikos lakšto gimimo procesu - dabar savo studijoje „forsuoja" šiuolaikinės grafikos darbą šiemetinei „Geriausio metų kūrinio" parodai.


Šiame straipsnyje: Rudinskasgrafikaparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių