Dėl tatuiruočių dažniau gailisi moterys

Tatuiruotės labai išpopuliarėjo tarp jaunų amerikiečių, tačiau moterys dažniau nei vyrai vėliau gailisi jomis išmarginę savo kūną, sako tyrėjai.

Pasak apklausą atlikusių tyrėjų, maždaug ketvirtadalis 18-30 metų amžiaus amerikiečių turi bent vieną tatuiruotę. Prognozuojama, kad tokių žmonių per ateinančius kelerius metus šalyje padaugės iki 40 proc.

Tyrėjų duomenimis, apie 80 proc. tatuiruotes turinčių žmonių jomis džiaugiasi. Tačiau kai kurie dėl jų vėliau ima gailėtis. Skaičiuojama, kad tatuiruotes lazeriu nusprendžia pašalinti apie 6 proc. amerikiečių.

Tyrėjų komanda iš JAV Teksaso technologijos universiteto apsilankė Arizonos, Kolorado, Masačusetso ir Teksaso valstijų klinikose, siekdama išsiaiškinti, kiek žmonių ir kodėl nusprendžia pašalinti tatuiruotes.

Paaiškėjo, kad maždaug du trečdaliai žmonių, norinčių atsikratyti tatuiruočių, yra moterys. Daugelis jų sakė, kad dėl tatuiruočių jausdavosi nepatogiai, sulaukdavo neigiamų komentarų ir susidurdavo su keblumais, kai turėdavo išsirinkti drabužį, kuris tatuiruotę uždengtų.

Panašų tyrimą prieš dešimt metų atlikę tyrėjai nustatė, kad tąkart daugiau vyrų nei moterų norėjo pašalinti tatuiruotes.

Šiame tyrime dalyvavusios moterys sakė, kad iš pradžių džiaugėsi nauja tatuiruote ant savo kūno, bet po kelių metų pakeitė nuomonę. Dauguma apklausos dalyvių kūną papuošdavo tatuiruotėmis būdami maždaug 20 metų amžiaus, o jas nuspręsdavo pašalinti sulaukę 30-ties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių