Dėl „Saugiausios klasės“ varžysis daugiau nei pusšimtis dalyvių

Rugsėjo 20 d. baigėsi registracija dalyvauti saugaus eismo konkurse „Saugiausia klasė 2010“.

Konkurse, dėl teisės vadintis saugiausia šalies klase, varžysis 55 Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų klasės iš įvairių šalies vietų.

Rugsėjo 1 – gruodžio 1 dienomis Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras vykdo Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų saugaus eismo konkursą „Saugiausia klasė 2010“.

Šiuo konkursu Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras siekia paskatinti moksleivius puoselėti žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, pagarbą kitam žmogui, atsakomybę už savo elgesį kelyje, viešosiose vietose, skatinti vaikus daugiau domėtis eismo saugumo klausimais, tinkamai elgtis viešosiose vietose, įtraukti juos į saugaus elgesio kelyje ugdymo procesą.

Konkurse dalyvauja Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 8-10 klasių mokiniai. Konkursą sudarys teorinė ir praktinė kūrybinė užduotys, susijusios su klasės veikla saugaus eismo srityje. Kiekvienas klasės mokinys dalyvaus Kelių eismo taisyklių konkurse, o klasės kurs prevencinio vaizdo siužetus ar scenines miniatiūras kelių eismo saugumo tema, siūlys, kaip gerinti vaikų eismo saugumą kelyje.

Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų saugaus eismo konkurse „Saugiausia klasė 2010“ nugalėjusi klasė bus apdovanota konkurso diplomu ir 3-5 dienų pažintine kelione į vieną iš Europos miestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių