D. Britanijoje akušerės bus mokomos ženklų kalbos

Vienas Didžiosios Britanijos universitetas tapo pirmąja šalies aukštąja mokykla, kurioje akušerės bus mokomos ženklų kalbos, kad galėtų padėti negirdinčioms nėščiosioms gimdymo metu, informuoja naujienų agentūra „The Press Association“.

Lesteryje (Leicester) veikiančio De Monforo (De Montfort) universiteto studentai jau mokomi ženklų kalbos pagrindų, kad galėtų elementariai bendrauti su kurčiaisiais be vertėjo pagalbos. Manoma, jog tokios žinios padės iškilus skubiam atvejui, kai nėra galimybės pakviesti vertėjo.

De Monforo universiteto akušerijos dėstytoja Bernadeta Gregori (Bernadette Gregory) moko studentus ženklų kalbos. Jai padeda ir vietinės labdaros organizacijos „Action Deafness“ atstovai.

„Nusprendėme rengti šias pamokas norėdami atkreipti dėmesį į tai, jog remiantis 2010 metų spalį įsigaliojusiu naujuoju Lygybės aktu, akušerės yra asmeniškai ir profesionaliai atsakingos, kad visos moterys ir jų partneriai sulauktų geriausios galimos kokybės ir nediskriminuojančios priežiūros, – sako B. Gregori. – Paskaitos atskleidė kai kurias problemas, su kuriomis susiduria su akušeriais bendraudami kurti tėvai, ir jų unikalius bendravimo poreikius. Tikimės, kad mums pavyks išmokyti naująją akušerių kartą, kaip bendrauti su negirdinčiomis moterimis tokią svarbią jų gyvenimo akimirką.“


Šiame straipsnyje: studijoskurtieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Linkiu kad tai butu ir Lietuvoje !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių