Žemaitės skvere skambėjo rimtoji muzika

Pirmadienio popietę sostinės gyventojai galėjo pasidžiaugti ne tik saule, bet ir gatvėse skambančia muzika. Spalio 1-ąją dieną vykstančią pasaulinę muzikos dieną Lietuvos muzikų bendruomenė paminėjo įvairiais kultūriniais renginiais miesto centre.

Gedimino prospektu žingsniuojantys žmonės jau iš tolo galėjo girdėti muzikos garsus. Koncertą pradėjo kolektyvas „Vilniaus klarnetai“. Po šiek tiek daugiau nei pusvalandžio trukmės programos klausytojai mėgavosi afrikos būgnų  ritmais ir perkusininko Sauliaus Auglio pasirodymu. Pro šalį ėję ir pasiklausyti muzikos sustoję žmonės muzikantams negailėjo nei ovacijų, nei šypsenų.

Pasaulinė muzikos diena šiais metais sutapo su kultūrinio žurnalo „Muzikos barai“ gimtadieniu. Šia proga visiems besidomintiems buvo dalinami „Muzikos barų“ žurnalai, su praeiviais bendravo leidinio autoriai.

„Žmonės atitrūko nuo akademinės muzikos. Kad žmonės nepamirštų ir tuo domėtųsi, atsirado Pasaulinė muzikos diena. Šia proga buvo kviečiami įvairūs muzikos žinovai, kurie skaitė paskaitas, rengė konkursus ir taip skatino visuomenės domėjimąsį. Labai smagu, kad šią dieną švenčiame ir dabar“, - džiaugsmo neslėpė viena renginio organizatorių.

Žemaitės skvere vykę muzikantų pasirodymai nėra vienintelis renginio programos dalis. Vakare Lukiškių aikštėje sostinės gyventojai turės progą išvysti ne tik Lietuvos kariuomenės orkestrą, bet ir jaunuosius muzikos talentus.

Tarptautinė organizacija „UNESCO“ 1975 metų spalio 1-ąją dieną  paskelbė Pasauline muzikos diena. Šia proga visame pasaulyje kasmet rengiami įvairių stilių muzikos atlikėjų pasirodymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių