Žaislai vaikams: po muilo burbuliukų pūtimo vaiką išbėrė

Į portalą 1kaunodiena.lt kreipėsi susirūpinusi mama, kuri pasakojo, jog pučiant muilo burbulus jos vaikui kilo alerginė reakcija.  

„Mano vaikas niekada nebuvo alergiškas maistui, jis niekada nesirgo alergija. Neseniai „Senukuose“ pirkau muilo burbulų vaikams. Pasinaudojus šiuo žaislu, vaikui labai smarkiai išbėrė kojas, paskui bėrimas perėjo ant viso kūno - pilvo, nugaros, rankų. Visas kūnas buvo tarsi nudilgintas, bėrimas ne tik nemažėjo, o perėjo ant veido ir vis intensyvėjo. Dėl bėrimo vaikas nemiegojo beveik dvi naktis“, - pasakojo mama.

Viskas baigėsi tuo, kad teko kreiptis į gydytoją, kuri konsultacijai vaiką nusiuntė į ligoninę. Ligoninėje buvo nustatyta, kad tai ne - virusas, o alergija "kažkam". Skirti priešalerginiai vaistai.

Mama tęsia: „Bėrimas tęsėsi keturias dienas, kol vieną vakarą pradėjau lyginti vaiko išskalbtus skalbinius. Paėmus baltą vaiko rankšluostį, kuriuo vonioje pridengdavau vaikui kojas, kad neapsitaškytų pučiant burbulus, pamačiau, kad jis visas yra išteptas violetinėmis dėmėmis. Kiti rūbai išsiskalbė kuo švariausiai. Tada  viskas susidėliojo į savo vietas“, - pasakoja moteris.

Suprantama, vaikas daugiau burbulų nepučia. Jau po dienos alergija aprimo. Po dviejų dienų bėrimas beveik praėjo.

Skundą moteris jau nusiuntė Ne maisto produktų inspekcijai.

„Tikiuosi, kad apyvartoje šių muilo burbulų neliks, nes yra labai didelė rizika, kad šiuo žaislu gali pasinaudoti ir nukentėti ir kiti vaikai“, - vylėsi nukentėjusio vaiko mama. 


Šiame straipsnyje: pavojingi žaislaialergija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių