Vilniuje prasideda maisto kultūros dienos „Šiaurės skonis" Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje prasideda maisto kultūros dienos „Šiaurės skonis"

2009-11-24 18:33
Vilniuje prasideda maisto kultūros dienos „Šiaurės skonis"
Vilniuje prasideda maisto kultūros dienos „Šiaurės skonis" / Elmārs Rudzītis (BFL) nuotr.

Norėdamas pristatyti Šiaurės šalių virtuvės įvairovę, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje kviečia į maisto kultūros dienas „Šiaurės skonis". Lapkričio 25 - 28 d. Vilniuje vyks įvairūs reginiai, kuriuose dalyvauti kviečiami visi mėgstantys gaminti ir besidomintys įvairių šalių virtuvėmis.

„Su kuo jums asocijuojasi Šiaurės šalių virtuvė - su norvegiška lašiša, daniška šonine, o gal turite savąjį šiaurietiško skonio receptą?“, - klausia renginio organizatoriai ir netrukus nusako renginio idėją.

„Esame Šiaurės šalių kaimynai ir turime ko pasimokyti iš jų maisto kultūros. Šiaurės šalių gyventojai domisi maistu, dažnai lankose restoranuose, perka kulinarines knygas ir daug gamina namuose. O Šiaurės šalių virėjai profesionalai laimi prestižinius virėjų konkursus,"- rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Pagrindinis maisto kultūros dienų "Šiaurės skonis" svečias - virtuvės meistras Michael Bjorklund iš Alandų salų Suomijoje. Jis yra geriausias Suomijos (1997 m.) ir Švedijos virėjas (2000 m.) bei judėjimo "Naujasis Šiaurės maistas" ambasadorius.

M.Bjorklund dalinsis patirtimi ir su mėgėjais, ir su profesionalais. Virtuvės meistras iš Suomijos ves meistriškumo kursus geriausiems Lietuvos virėjams. Jis tai pat gyvai žiūrovų akivaizdoje gamins trijų patiekalų vakarienę kulinarijos šou „Šiaurės skonio beieškant" bei pristatys Šiaurės šalių virtuvę maisto šventėje "Šiaurės skonis", kurioje visi maisto gaminimo mėgėjai galės dalyvauti lapkričio 28 d. prekybos ir pramogų centre "Ozas" Vilniuje.

Šios šventės metu paaiškės konkurso "Mano šiaurietiškas receptas" nugalėtojas. Trijų geriausių šiaurietiškų receptų autoriai susigrums dėl geriausiojo virėjo mėgėjo vardo. Kad virtuvėje gali būti smagu, pademonstruos būgnų specialistas Gediminas Laurinavičius, kuris žada groti ne tik būgnais, bet ir virtuvės rakandais. Vyks viktorinos ir žaidimai, kurių laimėtojų laukia prizai. O būsimieji virtuvės meistrai - vaikai - galės kepti sausainius ir dekoruoti meduolius.

Maisto kultūros dienų metu taip pat bus rodomi Šiaurės šalių filmai virtuvės ir maisto gaminimo tema, vyks Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas, restoranuose "Riverside" ir "Helios" bus siūlomas šiaurietiškas meniu.

Šiuo projektu norima pristatyti Šiaurės šalių maistą, palyginti šiaurietiškas ir lietuviškas virtuves, aptarti maisto vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje ir paskatinti žmones gaminti kuo įvairesnį ir įdomesnį maistą.

"Šiaurės skonį" organizuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras, bendradarbiaudamas su bendrovėmis "Santa Maria", "Prisma", "Liviko", "Gjensidige", Suomijos bei Norvegijos ambasadomis Lietuvoje bei kitais partneriais.

„Šiaurės skonio" renginių programą rasite čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų