Vilniaus rajono mere perrinkta LLRA atstovė M.Rekst

Vilniaus rajono taryboje tradiciškai daugumą mandatų laimėjus Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA), mere penktadienį perrinkta šios partijos atstovė Marija Rekst.

Ilgametė rajono vadovė trečiai kadencijai perrinkta 22 balsų persvara iš 27.

Tėvynės sąjungos atstovas taryboje Gintaras Karosas sakė BNS, kad pirmasis tarybos posėdis prasidėjo akibrokštu - prisiekdami kai kurie LLRA nariai neprivalomus priesaikos žodžius "tepadeda man Dievas" tarė lenkiškai.

"Kilus nepasitenkinimui, posėdžio vedantysis kitų partijos atstovų pareikalavo, kad priesaika nebūtų iškraipoma. Tai parodo nepagarbą mūsų valstybės teisei. Gal buvo norima, kad ta priesaika neįpareigotų laikytis Lietuvos Konstitucijos", - svarstė G.Karosas.

Jis pats teigia paklausęs į meres iškeltos M.Rekst, ar ji laikysis teisės aktų dėl gatvių pavadinimų rašymo nevalstybine kalba. "Aiškaus atsakymo nebuvo", - BNS sakė G.Karosas.

Vilniaus rajone LLRA ir Rusų Aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" gavo daugiau nei pusę mandatų - 19 iš 27.

Dar tris vietas iškovojo Centro dešinės koalicija, po dvi - Darbo partija ir socialdemokratai, vieną - partija "Tvarka ir teisingumas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
O ko mes dar galvojome sullaukti? kad vilku gimes ne vilku kauktų?

Šv.Stasys

Šv.Stasys portretas
O koks skirtumas kas bus Vilniaus rajono meru? Juk jie yra oficialiai valdžią perdavę Kristui. Anis ir spres ką ir kaip daryti. O ta kolūkio buhalterė yra tik dėl mados.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių