Tvenkinių tvarkymas Klaipėdoje bus atnaujintas

Žinia apie sprogmenis tvarkomuose Draugystės parko tvenkiniuose išgąsdino darbininkus ir aplinkinių namų gyventojus.

Prieš kelias savaites pradėti tvenkinių pietinėje miesto dalyje tvarkymo darbai netikėtai sustojo. Darbininkus išgąsdino aplinkinių namų gyventojų pasakojimai apie tai, jog pokariu šiuose vandens telkiniuose buvo „palaidoti“ sprogmenys.

Tad apie tai išgirdusi tvenkinius tvarkiusi įmonė darbus nutarė sustabdyti. Šiai minčiai pritarė ir Klaipėdos savivaldybė, nes šalia vieno didžiausių tvenkinių yra įsikūrusi Eduardo Balsio menų gimnazija.

Pasklidusi žinia apie galimus sprogmenis išgąsdino ir pačius gyventojus – tvenkinių priekrantės ištuštėjo. Pažvejoti šalia jų mėgo ne tik vyresni klaipėdiečiai, bet ir vaikai iš aplinkinių namų.

Tėvai neslėpė, kad baiminasi leisti vaikus žvejoti ar žaisti šalia tvenkinių, nežinodami, ar šalia jų yra saugu.

„Gal tvenkinius reikėtų aptverti įspėjamąją juosta ar pastatyti kokį ženklą?“ – svarstė sunerimę gyventojai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, sulaukus informacijos apie galimus sprogmenis, pagalbos kreiptąsi į kariškius.
Kol šie tyrinėjo tvenkinio dugną, savaitei tvarkymo darbai buvo sustoję.

Savivaldybė gavo atsakymą iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos, kad sprogmenų tvenkinio dugne neaptikta.

Tad šiomis dienomis  vandens telkinių tvarkymo darbai turėtų būti atnaujinti.


Šiame straipsnyje: Draugystės parkastvenkiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sapior

Sapior portretas
na nesamones raso. sie prudai iskasti buvo tik apie 1974-1976 metais. Gyvenau salia ir puikiai pamenu kada juos kase ir kai aidavome is molio metytis , kuris buvo po iskasimo pakrantese sukrautas. Durneliai.

buvo buvo

buvo buvo portretas
Nezinau kada buvo iskasti ezerai, bet pries kokius 18-20 metu buvo valomas pietinis ezeras ir jame tikrai buvo atrasta sprogmenu ir nemazai, pats maciau desimcius sviediniu. Tad daug sprogmenu ten tikrai nebebus, bet tokia tikimibe as neatmesciau ir siulyciau dirbti atsargiai.

tolas

tolas portretas
taip, prudai iskasti buvo tik apie 1974-1976 metais, vietoj prudu buvo bala, ir butent tada ir buvo iskasti dežes su tolu ir(arba) trotilu. Viska iškase ir išveze CA kareiviai, kaip ir iš Kopgalio, uosto akvatorijos ir tt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių