Tarybos nariai nenori atsiskaityti už kanceliarines išmokas?

Tarybos posėdyje pradėjus svarstyti klausimą, kaip tarybos nariai turėtų atsiskaityti už kanceliarinėms, transporto, telefoninių pokalbių išlaidoms skirtus pinigus, politikai piktinosi, kad išlaidas reikia pagrįsti sąskaitomis.

Tarybos narei Jūratei Matekonienei užkliuvo, kodėl atsiskaitant už išmokas reikia parduotuvėje ar degalinėje gauti sąskaitas nurodant savo asmens kodą, adresą.

Klausimą pristatęs vicemeras Algimantas Kurlavičius paaiškino, kad pritarus tarybos veiklos reglamento veiklos pakeitimams, asmens kodo nurodinėti nebereikės.

Tarybos narys Gintaras Jonas Furmanavičius piktinosi, kad atsiskaitant, kur buvo panaudotos išmokos, netinka automatinių degalinių čekiai. „Niekas manęs neprivers piltis kuro kitokioje degalinėje. Aš per teismą įrodysiu, kad automatinės degalinės čekiai be asmens duomenų tinka išlaidoms pateisinti“, - pareiškė G.J.Furmanavičius.

Tarybos narys Raimundas Kaminskas iškėlė klausimą, kaip atsiskaityti už visuomeninio transporto bilietus, nes sąskaitos perkant juos neišduodamos.

Tarybos narys Vytautas Vasilenko įsitikinęs, kad reikalavimas atsiskaityti už tuos pinigus verčia politikus sukčiauti – pateikti tikrovės neatitinkančias sąskaitas.  Jo nuomone, atsiskaitymo tvarka turėtų įsigalioti tik nuo kitos kadencijos.

Tarybos narys Jonas Koryzna aiškino, kad rinkdami čekučius politikai veltui gaišta laiką. Ne vienas politikas aiškino, kad atsiskaitinėjant už išmokas daugiau darbo turės savivaldybės Apskaitos skyriaus darbuotojai.

„Mažinkime tarybos narių skaičių, tada bus pinigų mokėti tarybos nariams atlyginimus“, - pasiūlė tarybos narys Bronislovas Kučinskas.

Po ilgų diskusijų tarybos nariai atidėjo klausimą ir sprendimo nepriėmė.

Seimas priėmė įstatymo pataisą, pagal kurią tarybos nariai, kaip ir Seimo nariai, turi atsiskaityti už jiems mokamas išmokas. Tarybos nariai prabilo apie tai, kad reikia kreiptis į Seimą dėl tokio įstatymo pataisos panaikinimo.

Pagal vietos savivaldos įstatymą tarybos nariai negauna atlyginimo. Jiems mokamos išmokos kanceliarinėms, transporto, telefoninių pokalbių ir kitoms išlaidoms padengti. Kauno tarybos nariams skiriamos išmokos yra vienos didžiausių Lietuvoje. Šiuo metu jos siekia apie 1200 litų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių