Sumažėjo kandidatų į Kauno apygardos prokuratūros vadovus

Generalinėje prokuratūroje antradienį vyks Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro atrankos komisijos posėdis.

Prieš jį savo kandidatūrą iš konkurso atsiėmė Generalinės prokuratūros prokuroras Ugnius Vyčinas, ir konkurse dalyvauti liko penki kandidatai, pranešė generalinio prokuroro patarėja Vilma Budėnienė.

"Nežinome, kiek pretendentų iš viso atvyks į pokalbį. Po jo komisijos nariai turės sutartį dėl vieno kandidato, kurį rekomenduos generaliniam prokurorui", - sakė V.Budėnienė.

Vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai dokumentus rugsėjo pabaigoje buvo pateikę šeši kandidatai.

Eiti Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas pretenduoja Kauno apygardos prokuroras Rolandas Mackevičius, Kauno miesto apylinkės prokurorai Marius Kuzminovas ir Virginijus Mizaras, Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Klaipėdos rajono prokuroras Donatas Lengvinas.

Ankstesnis Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis Lietuvą krečiant pedofilijos skandalui, kuriame daug kritikos sulaukė Kauno teisėsaugininkai. Su tokia nuobauda nesutikęs prokuroras dabar bylinėjasi su Generaline prokuratūra, siekdamas grįžti į ankstesnes pareigas.

Kandidatus vertins speciali komisija, sudaryta iš 7 asmenų. Kandidatai bus vertinami balais, o atrinktas prokuroras, įvertinus jo gebėjimus, dalykines ir asmenines savybes, bus siūlomas generaliniam prokurorui, kuris priims galutinį sprendimą.

Prokuratūros įstatymas numato, kad tokias pareigas eiti gali asmuo, turintis ne mažesnį kaip penkerių metų tarnybos prokuroru ar darbo teisėju stažą, arba asmuo, kuris turėdamas teisės krypties socialinių mokslų daktaro ar habilituoto daktaro laipsnį ne mažiau kaip penkerius metus yra dirbęs teisinį pedagoginį darbą.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Betingis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių