Su „Kauno švara“ pasirašyta sutartis dėl gatvių priežiūros

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės administracija pasirašė gatvių priežiūros sutartį su UAB „Kauno švara“.

Ši bendrovė miesto gatves prižiūrėjo nuo 2008 metų. „Senoji sutartis baigėsi spalio pabaigoje, tačiau ši įmonė savo sąskaita visą lapkričio pradžią rūpinosi Kauno gatvėmis ir nepaliko jų likimo valiai. Miestiečiai ir dabar gali būti ramūs, kad gatvės bus valomos bei barstomos“,  - tikino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Prieš sutarties pasirašymą savivaldybės taryboje buvo patvirtinti miesto valomų ir barstomų gatvių bei kitų valomų plotų priežiūros paslaugų įkainiai, kurie, anot savivaldybės, yra 8,51 proc. mažesni nei kitų bendrovių, atliekančių analogiškas paslaugas.

Pranešime rašoma, kad „Kauno švara“ paslaugoms miestui tvarkyti taiko minimalų pelną.

Viena iš sutarties sąlygų skelbia, kad ,,Kauno švara“ ne mažiau kaip 90 procentų pardavimo pajamų galės gauti iš veiklos, skirtos Kauno miesto savivaldybės poreikiams tenkinti ar funkcijoms atlikti.

Bendrovė mechanizuotu ir rankiniu būdu valys, barstys Kauno miesto gatves, šaligatvius, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, surinks ir išveš susikaupusius nešvarumus, didžiąsias atliekas, šluos ir siurbs lapus, plaus ir laistys gatves bei atliks kitas miesto tvarkymo paslaugas.

„Nors buvo kilę didelių diskusijų dėl to, kad neskelbėme viešųjų pirkimo konkurso, tačiau tai mums leido daryti Viešųjų pirkimų įstatymas. Dar 2005 m. Europos teisingumo teismas, kuris yra aukščiausiasis ES teismas konstatavo, kad valdžios institucija, kuri yra perkančioji organizacija, gali įgyvendinti su viešuoju interesu susijusias užduotis savo administracinėmis, techninėmis ir kitomis priemonėmis ir neprivalo kreiptis į kitas įmones. Tai yra vidaus santykiai, kurie nepatenka į viešųjų pirkimų teisinį reguliavimą.

Visos „Kauno švaros“ akcijos nuosavybės teise priklauso Kauno savivaldybei, bendrovės pagrindinė veikla – paslaugų teikimas Kauno miesto savivaldybės poreikiams tenkinti, todėl savivaldybė galėjo pasirašyti tokią sutartį su “Kauno švara“, neskelbdama konkurso“, - aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių