Stintų sezonas prasidėjo, bet pirkėjus gąsdina kaina

Jeigu prekiautojus žuvimi įtartų karteliniu susitarimu, tai be abejo pirmiausia koją jiems pakištų stintos.

Įpusėjęs stintų sezonas Vilniuje visiškai nejuntamas. Nežinia, ar stintų trūkumas, ar didelė jų kaina lemia, kad ažiotažo žuvies parduotuvėse nejusti. Kalvarijų turgavietėje apsilankę portalo diena.lt žurnalistai atkreipė dėmesį, kad skirtingi prekiautojai žuvimi, yra nustatę įtartinai panašias kainas, kurios svyruoja nuo 14 litų 90 centų iki 14 litų 99 centų už kilogramą.

Tikėtina, kad daugmaž nuo pernai gruodžio prasidėjęs stintų sezonas tęsis iki balandžio vidurio. Žurnalistų kalbinta žuvų pardavėja, teigė, kad stintų populiarumas buvo šiek tiek šoktelėjęs apie vasario vidurį, kuomet pajūryje vyko stintų šventė.

„Žmonės visada stintas vertino dėl šviežių agurkų kvapo, bet dabar daugiau perka strimėles. Jos tris kartus pigesnės. Nors agurkais jos nekvepia, bet kaina mažesnė“, - pastebėjo pardavėja.

Panaši stintų kaina buvo ir sezono pradžioje. Praėjusių metų gruodžio pradžioje stintų kaina turgavietėse siekė 14 litų. Sausio mėnesį kainos buvo kiek nukritusios – stintų galima buvo įsigyti ir už 12, o pajūryje už 10 litų.


Šiame straipsnyje: stintosturgusprekeiviaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

sigis

sigis portretas
nepirkit tos šūdinos žuvies vien dėl v ardo. Nueikit į parduotuvę, pirkit šaldytą geros kokybės žuvelę, dėkit į gero aliejaus-garstyčių-betono trupinių -olandiško sūrio drožlių-žuvies prieskonių su muskato milteliais-pamaltų riešutų-kitrinos sulčių plutelę ir pakeptik karštoj orkaitėj, o tas stintas su visom žarnom tegul suvalgo patys jų pardavėjai

jooooo

jooooo portretas
jei idėsi betono trupinių kaži ar bevalgysi tamsta tą stintą ?

Vieną

 Vieną portretas
kartą pavalgei , ir užtenka. Čia juk delikatesas.Galima ir puskilį nusipirkti pasmaližiavimui.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių