Statys naują biokuro jėgainę Petrašiūnuose

„Lietuvos energija“ ir „Kauno energija“ steigs bendrą įmonę biokuro jėgainei Petrašiūnų elektrinės teritorijoje statyti. Taip nusprendė bendrovių valdybos.

Planuojama, kad naujoji kogeneracinė jėgainė gamins apie 45-50 MW šilumos energijos, kuri bus tiekiama į „Kauno energijos“ integruotą tinklą, ir apie 20-25 MW elektros energijos, kuri bus realizuojama elektros energetiką reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka.

Trečiadienį vykusiame „Kauno energijos“ posėdyje nuspręsta projektą įgyvendinti per trejus metus. Pirmajame etape, 2011 m.-2013 m. projektui įgyvendinti reikės apie 75 mln. eurų (259 mln. litų) investicijų. Kaune šį rudenį viešėję „Lietuvos energijos“ atstovai užtikrino, kad įmonė finansuos projektą. Be to, ji organizuos ir koordinuos projekto įgyvendinimą bei vykdymą.

Sutarta, kad „Kauno energija“ prie bendrovės steigimo prisidės turtiniu įnašu – užtikrins ir suteiks prisijungimą prie savo valdomų šilumos perdavimo tinklų bei užtikrins galimybę naujos elektrinės statybai panaudoti jai priklausančius pastatus ar žemę, esančius Petrašiūnų elektrinės teritorijoje.

Kol kas nei Kauno miesto vadovai, nei bendrovių atstovai negali patvirtinti, kad įvykdžius projektą, šiluma Kauno vartotojams bus tiekiama mažesne kaina. Tokį pat projektą su „Kauno energija“ Petrašiūnų elektrinės teritorijoje norėjo vykdyti ir bendrovė „Fortum“. Tačiau derybos nutrūko.


Šiame straipsnyje: Petrašiūnų elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių