Sostinėje griaunamas namas sukėlė paveldosaugininkų ginčą

Vilniuje griaunamas namas sukėlė paveldosaugininkų ginčą. Specialistai sako, kad namas buvo vertingas ir leidimai jį griauti galėjo būti išduoti nesąžiningų valdininkų.

Paribio gatvėje esantis namas - buvę vartai į Vilnių, atvykdavusiems iš Ukmergės. Žvėryno bendruomenės nariai pamatę, kad namas griaunamas, kreipėsi į paveldosaugininkus.

Pasak Žvėryno bendruomenės nario, jiems abejotinas pasirodęs leidimų teisėtumas. Kultūros paveldo departamento atstovas sako, kad tokio tipo namų Vilniuje beveik nelikę ir tai, kad savininkas siekė pastatą nugriauti - skandalinga. Esą savininko nusamdytas paminklosaugos ekspertas tendencingai vertinimo taryboje pristatė namą, todėl jis nebuvo paskelbtas kultūros paveldo vertybe.

Vilniaus savivaldybės paveldosaugininkai ne pirmą kritikuojami, kad žiūri į paveldą pro pirštus, ir šį kartą skėsčioja rankomis.

Kultūros paveldo departamento atstovas Naglis Puteikis sako, kad ši istorija, kaip ir daugelis kitų, kuriose įsipainioję galbūt kyšius paėmę kolegos, nebus užmiršta ir bus svarstoma galimybė atimti iš tokių ekspertų leidimus dirbti.


Šiame straipsnyje: griaunamas namas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių