Savaitgalį vėjas sostinėje rovė medžius

Smarkus vėjas savaitgalį sostinėje išbandė senų medžių stiprumą. Avarinės tarnybos ne kartą buvo kviečiamos šalinti nuo gatvių stambias nukritusias šakas, išvežti nulaužtus ir išrautus medžius.

Sostinės savivaldybės Želdynų priežiūros poskyrio vedėjas Gintautas Runovičius „Vilniaus dienai“ teigė, kad savaitgalį vėtra mieste išvertė keturis didelius medžius, vieną pavojingai išjudino. Ne kartą specialiosios tarnybos vyko nuo gatvių šalinti nukritusių šakų.

Jo teigimu, buvo stengiamasi visus nuvirtusius medžius supjaustyti ir išvežti dar poilsio dienomis. Tiesa, vienas kitas medis neliestas gulėjo ir pirmadienio rytą.

Mindaugo ir Kalinausko gatvių sankryžoje didelis medis išrautas gulėjo dar pirmadienio rytą, tačiau po pietų jau buvo supjaustytas ir paruoštas išvežti.

Naujamiesčio seniūnė Jūratė Paulionienė tvirtino, kad smarkus vėjas rūpesčius daryti pradėjo jau praėjusios savaitės pabaigoje.

„Jau ketvirtadienį ir penktadienį daug kur mūsų rajone vėjas apgadino stogus, nurovė lietvamzdžius. Buvo tikrai nemažai rūpesčių su specialiosiomis tarnybomis, daug darbo. Bet susitvarkėme“, - pasakojo J.Paulionienė.

Jos teigimu, savaitgalį dėl vėtros gyventojai į seniūniją nesikreipė, tačiau šiokios tokios žalos vis dėlto buvo padaryta.

BNS duomenimis, Vilniaus regione gūsingas vėjas išvertė 26 medžius, sugadino du kelio ženklus, dėl to teks atlikti darbų už 10 tūkst. litų.

 

 


Šiame straipsnyje: Vėjasišvartyti medžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių