Po ataskaitos Klaipėdos merui V. Grubliauskui – ir pagyra, ir kritika

 

 

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas dar bent metus vadovaus uostamiesčiui, nes mieto tarybos nariai ketvirtadienį pritarė jo veiklos atskaitai.

„Tik nuo jūsų šiandieninio sprendimo ir priklausys, ar toliau dirbsiu meru, ar užteks tų dvejų metų, kuriuos jau išdirbau“, - į politikus ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje kreipėsi V.Grubliauskas.

Tvarka tokia, kad jei mero ataskaitai už praėjusius veiklos metus dauguma miesto tarybos narių nepritartų, jam būtų galima pradėti atstatydinimo procedūrą.

Tačiau egzaminą meras išlaikė – jo ataskaitai nepritarė vos vienas politikas, o du susilaikė.

V.Grubliauskas pabrėžė, jog praėję metai uostamiesčiui buvo išskirtiniai, nes Klaipėda šventė 760 metų jubiliejų.

Tarp reikšmingiausių darbų Klaipėdos meras išskyrė susitarimus su Vyriausybe dėl Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybos ties Kiaulės nugara. „Susitarimų pasiekta daug, bet tikrai norėtųsi, kad jie būtų greičiau realizuojami“, - nuomonę reiškė uostamiesčio vadovas.

Jis trumpai įvertino ir savivaldybės administracijos darbą. „Manyčiau, kad administracija dirbo gerai, bet visada gali būti ir geriau. Tarp geriausių skyrių išskirčiau Teisės bei Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo, o pasitemti, mano nuomone, turėtų Švietimo skyriaus darbuotojai ir Miesto ūkio departamento specialistai“, - vertinimus pateikė V.Grubliauskas.

Jis priminė, jog neseniai buvo atlikta klaipėdiečių apklausa, reikalinga rengiant Klaipėdos strateginės plėtros planą iki 2020 metų. Respondentai dešimtbalėje sistemoje Klaipėdos savivaldybės darbą įvertino 6,18 balo, miesto tarybos – 6,13 balo, o uostamiestyje išrinktų Seimo narių veiklą – 5,44 balo.

Nors dauguma miesto tarybos narių V.Grubliausko ataskaitą už praėjusius metus įvertino teigiamai, tačiau uostamiesčio vadovui negailėta ir kritikos.

„Kol nepasikeis valdžia, tol jokių realių pokyčių mieste nematysime“, - rėžė miesto tarybos narė Lilija Petraitienė.

Politikas Vytautas Lupeika merą gyrė už oratorinius ir diplomatinius sugebėjimus, bet barė, kad jis yra prastas miesto ūkininkas. „Todėl ir nežinau, kaip vertinti šią ataskaitą. Ir atleiskite man už tokią keistą kalbą“, - sumišęs buvo V.Lupeika.

Kiti miesto tarybos nariai V.Grubliauskui taip pat linkėjo kietesnės rankos, ne visada ieškoti kompromisų.

„Aš nesu ir nebūsiu kietos rankos šalininkas, nes manau, kad visas problemas galima išspręsti einant diplomatijos keliu. O už kritiką dėkoju, nes ji yra tarsi druska, be kurios nė viena sriuba nebus skani“, - reziumavo V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paaiškinimas

Paaiškinimas portretas
Šioje vietoje diplomatija, tai išsivartyti kad neužkliūti niekam ir išlikti kadenciją ramiai tyliai. Ir prie šio mero nematyti jokio pastūmėjimo Klaipėdos gerovei :( Teks laukti geresnių laikų.

ziniai

ziniai portretas
Nepykit, bet Lupeika tikrai jau senstelejes ir siek tiek tai jauciasi jo snekoje.Na o Petraitiene darosi piara ir tiek.

miestietis

miestietis portretas
nesupratau uz ka cia girti, jokiu realiu darbu...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių