Palangą sudrebins amerikietiškų automobilių variklių gausmas

Palangą netrukus sudrebins unikalių amerikietiškų automobilių ir motociklų variklių griausmas – rugpjūčio 10-11 dienomis kurorte vyks didžiausia Lietuvoje amerikietiškų transporto priemonių mėgėjų šventė „American Spirit“.

Kaip ir kasmet, Palangoje bus galima išvysti tradicinius amerikietiškus automobilius, iš kurių seniausias pagamintas, 1923 m., naujausias – 2012 m. Praėjusiais metais jų buvo 150, tačiau, pasak renginio organizatoriaus Aleksandro Palivono, dalyvių skaičius kasmet auga, tad tikėtina, jog artėjantis sąskrydis – ne išimtis.

Jau penktus metus kurorte rengiama šventė šiemet vyks nauju formatu.

„Dabar tai jau ne tik didžiausias Lietuvoje tarptautinis amerikietiškų automobilių sąskrydis, bet ir orientacinis ralis, unikalių amerikietiškų automobilių ir motociklų demonstracija, bei geriausių rinkimai, burn out bei slalomo varžybos, moto kaskadininkų pasirodymas. Beje, kartu su penktuoju „American Spirit“ jubiliejumi švęsime ir 110-tą Cadillac jubiliejų, tad dalyvių, atvykusių į šventę su Cadillac automobiliais, laukia ypatingos nominacijos ir staigmenos. Todėl ne keista, jog juntamas didesnis nei įprastai Cadillac savininkų aktyvumas. Sulauksime Cadillac klubo iš Estijos atstovų, taip pat – dalyvio iš Suomijos“, - sakė A.Palivonas.

Kasmet apie 1000 žiūrovų priviliojantis renginys, organizatorių teigimu, įdomus visokio amžiaus automobilių mėgėjams. Pasigrožėti amerikietiška technika kaskart ateina ne tik vyrai, bet ir dailiosios lyties atstovės.

Viena iš didesnių šių metų American Spirit naujienų – rugpjūčio 10 d. vyksiantis ralis. Jis startuos rugpjūčio 10 d., penktadienį, 15 val. iš aikštelės, esančios prie „Statoil“ degalinės (Klaipėdos pl. 56). Ralio metu dalyviai gaus kelio knygą, kuria vadovaudamiesi turės įveikti 160 kilometrų, aplankydami gražiausias Žemaitijos vietas. „Saugumo sumetimais ralis rengiamas laikantis oldtimer rally taisyklių, t.y. trasą dalyviai turės įveikti ne kuo greičiau, o kuo tiksliau“, - pabrėžė A. Palivonas. Ralio finišas numatomas 19 val. Šventojoje, „Kuršių kaime“.

Kaip ir kiekvienais metais, sąskrydžio dalyviai įsikurs „Draugų kaimelyje“, kur galės pernakvoti palapinėse ar automobiliuose bei sudalyvauti organizuosime „pre party“ ir „after party“.

„American Spirit“ šventės metu žiūrovai taip pat neliks nuošaly – rugpjūčio 11 d., šeštadienį, jie kartu su kompetentinga komisija turės galimybę rinkti geriausius automobilius bei motociklus. Visi iš anksto įregistruoti pretendentai expo zonoje, įsikursiančioje Palangos aikštelėje prie „Statoil“ degalinės, bus pristatyti publikai ir apžiūrėti komisijos. Vertindami transporto priemones komisijos nariai atsižvelgs į transporto priemonių amžių, būklę, autentiškumą, retumą. Žiūrovai gražiausią automobilį ar motociklą rinks remdamiesi pačių nusistatytais kriterijais. Vertinti jie galės ir rinkimams neužregistruotas transporto priemones.

Tuo pačiu metu šventės teritorijoje slalomo, „padangų deginimo“ varžybos, motokaskadininko pasaulio vicečempiono Aruno Gibiežos pasirodymas, koncertuos grupės „AC/DC project“, „DAR“, „Infra“, numatoma ir daugiau pramogų.

Nuo 14 val. iki 18 val. Vytauto gatvę papuoš amerikietiškų automobilių mini paradai (po 20 automobilių). 20 val. numatomas didysis sąskrydžio dalyvių paradas, kuris važiuos Birutės alėja, J.Basanavičiaus gatve, Vytauto gatve bei, pasukęs į Šventąją – pagrindinėmis Šventosios gatvėmis.

Tarptautinis amerikietiškų transporto priemonių sąskrydis rengiamas Palangoje nuo 2008 metų. Kiekvienais metais dalyvių skaičius auga. 2011 metais sąskrydyje dalyvavo 159 motorinės transporto priemonės iš 7 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Argi

Argi portretas
svariausiam Lietuvos miestui reikia tokio triuksmo ir senu automobiliu tersiamo oro?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių