P. Ugianskis traukiasi iš Kauno oro uosto vadovo pareigų

Keturis mėnesius Kauno oro uostui vadovavęs Povilas Ugianskis traukiasi iš pareigų.

P. Ugianskis atsistatydinimo pareiškimą Susisiekimo ministerijai įteikė praėjusį trečiadienį. Paskutinė jo darbo diena šiame poste bus kovo 15 d.

„Nuo pirmų Arijando Šliupo atėjimo į viceministro postą dienų prasidėjo nesusikalbėjimas. Strateginių klausimų derinimas tapo neįmanomas“, – vz.lt cituoja P. Ugianskį.

Tačiau portalui 1kaunodiena.lt P. Ugianskis pirmadienį sakė, kad traukiasi ne tik dėl nesutarimų su viceministru.

„Priežastys – asmeninės. Nesutarimai su viceministru A. Šliupu yra tik viena sudedamųjų dalių", – teigė P. Ugianskis.

Jis sakė planuojantis gįžti dirbti į logistikos įmonę, kurioje dirbo anksčiau.

„Ponas Šliupas su ponu Ugianskiu sutaria. O jeigu ponas Ugianskis nesutaria su ponu Šliupu, tai yra jo nuomonė. Sunku vertinti emocinius dalykus“, – portalui 1kaunodiena.lt pirmadienį sakė susisiekimo ministro patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys.

Pasak jo, atsistatydinimo rašte P. Ugianskio nurodytas motyvas yra „pačiam prašant“.

Susisiekimo ministerijos skelbtą konkursą Kauno oro uosto generalinio direktoriaus pareigoms užimti P. Ugianskis laimėjo pernai lapkritį. Tuomečio susisiekimo minstro Eligijaus Masiulio teigimu, konkursą laimėjęs kandidatas įvertintas dėl jo vadybinių sugebėjimų. Naujajam vadovui buvo keliamas tikslas į Kauno oro uostą pritraukti naujų aviacijos kompanijų, plėsti skrydžių maršrutų tinklą, didinti neaviacines pajamas, per oro uostą gabenamų krovinių srautus.

Tąkart naujo Kauno oro uosto vadovo konkursas paskelbtas, kai iš pareigų pernai rugpjūtį dėl asmeninių priežasčių pasitraukė tuometinis generalinis direktorius A. Šliupas, oro uostui vadovavęs nuo 2007-ųjų. Pasikeitus valdžiai, A. Šliupas tapo susisiekimo viceministru.

Laikinasis Kauno oro uosto vadovas dar nepaskirtas. Tikėtina, jog šios pareigos bus patikėtos dabartinei oro uosto komercijos vadovei Jūratei Baltrušaitytei. Ji šias pareigas kelis mėnesius ėjo, kai pernai iš direktoriaus pareigų pasitraukė A. Šliupas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
nieko gero kai kas pusmeti keiciasi vadovai, kada tuo,et dirbti, tik kojas apsilti

Tik

Tik portretas
nereikia lia, lia. Nuo pat atėjimo į viceministro postą, Šliupas, per savo paliktą penktą koloną, kuri jį informuodavo apie kiekvieną Ugianskio žingsnį ir įvedęs tiesioginį valdymą, stengėsi išėsti Ugianskį. Stebėtinai greitai jam tai pavyko. Dabar toliau tiesiogiai vadovaus dar ir Kauno oro uostui.

FAKTAS

FAKTAS portretas
To reikėjo tikėtis. Ar šitas durnelis galėjo vadovauti tokiai struktūrai? Geriausiu atveju Vakoile - "dujų operatoriumi" . Nečėselis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių