Liepkalnio slidinėjimo trasa. Sezonas atidarytas

Pamišę dėl snieglenčių vilniečiai ir miesto svečiai šeštadienį rinkosi Liepkalnio žiemos trasoje. Ant kalno buvo tiršta:  maždaug pusšimtis snieglenčių sporto entuziastų galinėjosi varžybose. Snieglentininkai  su trenksmu atšventė Pasaulinę snieglenčių dieną.

Margi drabužiai, įvairiaspalviai šalmai, plačios kelnės, šiltos pirštinės, stilingos kepurės ir įvairių prekės ženklų sienglentės – taip šeštadienio popietę iš tolo švietė mažasis Liepkalnio žiemos trasos kalnas, vadinamasis varlinukas.
 
Nors spaudė šaltis, snyguriavo ir į kaulus smelkėsi drėgmė, šventės dalyviams buvo karšta. Įraudusiais veidais snieglentininkai vienas po kito leidosi kalnu žemyn.

Užkilę ant iš sniego suformuotų tramplinų jie pašokdavo aukštai į orą, kur atlikdavo akrobatinius triukus. Varžybos yra varžybos – teko ne tik įvykdyti savo užsibrėžtus tikslus ir patenkinti sportines ambicijas konkurencinėje kovoje su kitais snieglentininkais, bet ir įtikti žiūrovų akiai.

Meistriškai ore atlikti piruetai sulaukdavo publikos šūksnių ir plojimų. Prie pulto stovėjęs didžėjus leido ritmingą muziką, kad nesušaltų tie, kurie varžybose nedalyvavo. Publiką šildė ir kalno papėdėje geležinėje statinėje įkurtas laužas, karšta arbata.

„Nereali šventė“, - visi kaip vienas tepasakydavo snieglentininkai ir į detalesnes kalbas nesileido. Nusileidę nuo kalno jie skubiai kibdavosi į keltuvą ir vėl kilo į viršų ruoštis naujam startui. 

Snieglentininkų varžybose buvo galima išvysti ne tik Lietuvos profesionalus. Baltą sniego pirštinę lietuvaičiams metė latviai. Merginoms surengtos atskiros moterų varžybos, kurių dalyvės buvo filmuojamos, o jų pasirodymai dalyvaus Pasaulinės snieglenčių dienos „Girls powDer“ konkurse. Geriausius pasirodymus išrinks interneto lankytojai puslapyje www.world-snowboard-day.com.

Masiniu renginiu snieglentininkai savo dieną minėjo pirmą kartą. „Be abejo, ir anksčiau švęsdavome, bet iki šiol viskas vykdavo neoficialioje aplinkoje snieglenčių entuziastų būryje, o didelė dalis snieglentininkų likdavo už borto. Susikaupėme ir nusprendėme įtraukti visus šio sporto gerbėjus“, –  pasakojo vienas renginio organizatorių Giedrius Skrebutėnas.

Jis džiaugėsi, kad per pastaruosius pora metų snieglentininkų gretos smarkiai išaugo. Jei dar visai neseniai snieglenčių sportu domėjosi vos saujelė žmonių, tai dabar aistra snieglentėms užsikrėtė dešimtys jaunuolių. Varžybose dalyvavo ne tik vilniečiai, bet ir snieglentininkai iš Kauno, Klaipėdos ir Utenos.

Visas tris prizines varžybų vietas tarp vaikinų užėmė vilniečiai. Pirmąją vietą tarp merginų iškovojo viešnia iš Kauno, antrąją ir trečiąją - vilnietės. 

Šiemet Lietuva pirmą kartą oficialiai įtraukta į Pasaulinės snieglenčių dienos šventėjų sąrašus. Visi Lietuvos snieglentininkai buvo kviečiami burtis, čiuožti, dalintis džiaugsmais Liepkalnio trasoje.

2006 metais snieglenčių diena buvo pradėta švęsti tarptautiniu mastu, 2008-aisiais, sulaukusi didelio pasisekimo, ši šventė paplito ne tik Europoje, bet taip pat įžengė į Kanadą, JAV, Rusiją, kitas Pasaulio šalis. Kaip teigiama pagrindinių organizatorių pranešime spaudai – snieglenčių diena bus švenčiama trisdešimtyje Pasaulio šalių, kuriose iš dangaus krenta sniegas.

Snieglenčių varžybų nugalėtojai

Vaikinai:
I vieta – Paulius Morkūnas, Vilnius
II vieta – Marius Urbonavičius, Vilnius
III vieta – Aivaras Dambrauskas, Vilnius

Merginos:
I vieta – Dora Urniežiūtė, Kaunas
II vieta – Daiva Jurkonytė, Vilnius
III vieta – Birutė Merkytė, Vilnius

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių