Leon Somov ir Jazzu koncertas „Lofte“: tokio dar nebuvo

Skirtingose šalyse gyvenantys, bet scenoje neatskiriami Leon Somov ir Jazzu grįžta pasisveikinti su draugais Lietuvoje.

Pastaruoju metu gerbėjų į klubus Vilniuje ir Londone nebesutalpinęs duetas balandžio 28-ąją, ketvirtadienį, sveikinsis sau naujoje, o sostinės melomanų jau pamėgtoje ir įvertintoje menų fabriko „Loftas“ ervėje. Joje žada tilpti ne tik muzika, bet ir vaizdinės jos interpretacijos.

Antrąjį albumą „Score“ anšlaginiu turu po Lietuvą rudenį pristačiusių Leon Somov ir Jazzu gyvenimas tęsiasi tokia pačia neramia vaga, naujais sprendimais nuolat džiuginančia dueto kuriamos muzikos mėgėjus. Neseniai internautams pristatytas naujas kūrinys „Getting Nowhere“ jau sulaukė daugybės komplimentų, gyva jo premjera įvyks būtent balandžio 28-osios koncerto metu.

Kamerinėse erdvėse neišsitenkantis, tačiau subtilumo neatsisakantis nuoširdžią elektroniką ir jausmingą vokalą derinantis duetas „Lofte“ atliks ir naujausius, ir pastarojo turo metu kiek primirštus kūrinius. Tai – vizitinėmis kortelėmis jau seniai tapę „Without You“, „Mano“, „You’re My Life“ ir kt. 

Ne paslaptis, kad Leon Somov ir Jazzu koncertai Lietuvoje yra ypač reti iš dalies dėl to, kad atlikėjai į juos turi skristi iš užsienio. Lėktuvai – kasdienybė Jazzu bei nuolat su projektu pasirodančiam būgnininkui Marijui Aleksai, kurie gyvena  Londone, o po studijų Londone keletą metų Lietuvoje gyvenęs ir kūręs Leon Somov šiuo metu pažindinasi su Belgijos sostine Briuseliu. 

„Nesureikšminu paties išvažiavimo fakto, manau, ne pati mano buvimo vieta, bet aplinkos pakeitimas veikia kūrybą“, – teigia elektroninės muzikos prodiuseris. Anot jo, naujas miestas padėjo atsiriboti nuo smulkių darbų ir visą energiją skirti projektui su Jazzu bei darbui su taip pat Briuselyje gyvenančiu dainininku Adomu.

Dar vienas lėktuvo bilietas jau nupirktas ir pirmą kartą į Lietuvą atvyksiančiam filipiniečių kilmės gitaristui Robin Aristorenas. Londone gyvenantis profesionalus muzikantas dažnai koncertuoja populiariame bei muzikantų vertinamame bare „Troy“, o viešnagės mūsų šalyje metu pasirodys ir festivalyje „Kaunas Jazz“. Koncerto su Leon Somov ir Jazzu metu R. Aristorenas gitaros rifai ir netikėtas „jazzy“ skambesys taps puikiu naujo ankstyvųjų dueto kūrinių sezono atspalviu. 

Įdomus sutapimas – būsimo koncerto kostiumus atlikėjams kuria už „Lofto“ renginių scenografiją atsakingas dizaineris Robertas Kalinkinas. Kūrėjas neslepia esąs Leon Somov ir Jazzu kūrybos gerbėjas: „Muzika užkrečia, bet kurti verčia ne natos, o atlikėjų mintys, perteiktos jų skambesio pagalba“. R. Kalinkinas pasakoja, kad Jazzu balsas ir žodžiai jo galvoje kuria vaizdinius sprendimus, taip ir gimsta konkretūs atlikėjams skirti rūbai bei koncerto scenografija. 

Kaip niekad įtemptai ir atsakingai balandžio 28-osios koncertui besiruošianti komanda džiaugiasi ir dar viena detale, kurią leidžia faktas, jog renginys vyks Vilniaus Naujamiestyje esančiame „Lofte“. Industrinės menų fabriko erdvės nėra naktinis klubas, todėl Leon Somov ir Jazzu laukia ir dar pilnametystės slenksčio neperžengusių preciziškos elektroninės romantikos gerbėjų.

Išskirtinio koncerto pradžia – 20 val.


Šiame straipsnyje: leon somovJazzu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių