Klaipėdos politikams parūpo, kur dingo senojo turgaus prekeiviai

Uostamiesčio politikai susidomėjo senojo turgaus problemomis. Susirūpinta, kodėl šioje prekyvietėje mažėja prekeivių.

„Pastaruoju metu viešojoje erdvėja kyla daug diskusijų dėl senojo turgaus. Žmonės ginčijasi, ar jis reikalingas. Keliama problema, kad šiame turguje mažėja prekeivių. Gal turgaus administracija turėjo prasidėjus krizei mažinti prekybos vietų nuomos kainą“, – tvirtino Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Savivaldybės įmonės „Senasis turgus“ valdybos pirmininkė, Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė aiškino, kad senajame turguje prekybos vietos nuomos kaina nėra didesnė nei naujajame turguje.

„Kainos visur vienodos. Tarifas yra seniai nekeistas. Prekeivių sumažėjo, nes žmonių perkamoji galia mažesnė. Tuo skundžiasi ir prekybos centrai. Be to Klaipėdoje yra daug turgaviečių. Jose skirtingos vietos nuomos kainos. Pasirinkimas, kur prekiauti yra didelis“, – pabrėžė vedėja.

Be to, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojo Viačeslavo Karmanovo, daug žmonių yra išvykę iš Lietuvos.

Pavaduotojas tvirtino, kad šiuo metu turgus yra pertvarkomas į uždarąją akcinę bendrovę.

Dabar atliekamas jo turto vertinimas. Manoma, kad iki rugsėjo pabaigos jis bus baigtas.

Savivaldybės įmonė „Senasis turgus“ į uždarąją akcinę bendrovę turi būti pertvarkytas iki metų pabaigos. 100 proc. jos akcijų priklausys savivaldybei.


Šiame straipsnyje: Senasis turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Plyta

Plyta portretas
Vaišvila, nejaugi iki šiol nežinojai, kad trečdalio Lietuvos nebėra.Nulipk nuo "Baltijos" griuvėsių, apeik pėstute miestą. Pamatysi daug įdomių dalykų.

manau

manau portretas
kalti kasos aparatai

wes

wes portretas
Apmokestino aikšteles aplink turgų, o dabar ieško kur dingo pirkėjai. Tie kurie gali pėsti ateiti jų yra mažai, o važiuoti nevažiuos, nes nenori mokėti dar ir už automobilį.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių