Iš „Klaipėdos kilmės fondo“ – rekordinė parama uostamiesčiui

„Švyturio Klaipėdos kilmės fondo“ pirmųjų gyvavimo metų rezultatai – stulbinantys. Į jį buvo surinkta 672 tūkst. litų, kurie skirti remti įvairius uostamiesčio bendruomenių, kultūros, sporto projektus.

„Švyturio Klaipėdos kilmės fondo“ steigimo sutartį pernai pavasarį pasirašė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas ir Klaipėdos meras Vytauto Grubliauskas.

Steigimo nuostatuose numatyta, kad 3 centai nuo kiekvieno parduoto „Ekstra“ alaus, kurio visa gamyba pernai grąžinta į Klaipėdą, butelio skiriama paramai uostamiestyje – sportininkams, kultūros atstovams, visuomenės iniciatyvoms.

„Labai džiaugiamės, kad į fondą per metus pavyko surinkti net 672 tūkst. 400 litų, kurie skirti uostamiesčiui paramai. Tai yra 200 tūkst. litų daugiau nei paramai buvo skirta 2011 metais“, - skaičius vardijo R.Viršilas.

Didžiausia paramos dalis – 413 tūkst. litų – atiteko bendruomenių socialinėms programoms. Tarp jų didžiausi paremti projektai: Jūros šventė, „Švyturio arena“, „Meridianas“, Metų klaipėdietės rinkimai.

Kultūros sričiai paramai buvo skirta 162,5 tūkst. litų. Jie paskirstyti „Menų dokui“, Klaipėdos Pilies džiazo festivaliui, chorui „Cantare“, Gatvės cirko festivaliui, jaunų talentingų atlikėjų premijoms.

Sportui parama iš fondo pernai siekė 96,9 tūkst. litų, kurie padalinti Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansambliui „Žuvėdra“, krepšinio klubui „Neptūnas“, „Atlanto“ futbolo komandai ir Klaipėdos krepšinio lygai.

R.Viršilas išreiškė viltį, kad į „Švyturio Klaipėdos kilmės fondą“ šiemet pavyks pinigų surinkti daugiau nei pernai. Juo labiau, kad trečiadienį Klaipėdos mero kabinete ekspromtu buvo priimtas sprendimas į fondą po 3 centus rinkti ne tik nuo kiekvieno Lietuvoje parduoto „Ekstra“ butelio, bet ir nuo tų, kurie nuperkami užsienyje.

„Nors prognozuojama, kad alaus rinka Lietuvoje šiemet mažės 4-4,5 proc., mes tikimės savo pardavimus padidinti 10-20 proc.“, - teigė R.Viršilas.

Jau numatyta, kad 200 tūkst. litų iš fondo šiemet bus skirta paminėti Klaipėdos krašto atgavimo 90 metų jubiliejų.

Jam jau sukurtas informacinis projektas www.didisalis.lt, kuriame išsamiai su iliustracijomis pateikta Klaipėdos sukilimo svarba ir eiga. Numatoma, kad pinigų bus skirta ir leidybos projektams, įvairiems renginiams, kurie garsintų uostamiesčiui svarbią sukaktį.

Neabejotinai dalis į fondą surinktų pinigų šiemet bus skirta prisidėti prie Jūros šventės organizavimo.

„Prioritetiniai objektai niekam nekelia abejonių, o dėl kitų rėmimo esu pasirengęs aktyviai dalyvauti diskusijose“, - tvirtino Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

R.Viršilo žodžiais, remiamų projektų sąrašas neturėtų labai skirtis nuo praėjusių metų – jis gali tapti ilgesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nimf

Nimf portretas
Siūlau nepamiršti, kad Klaipėdoje turime ne tik , krepšinio komandą Neptūnas ir futbolo komandą Atlantas.... Žuvėdra bent jau verta savo dalies, o tie du .... Siūlau remti sporto komandas, grupes ,ar pavienius sportininkus už jų pasiekimus ir už Klaipėdos garsinimą už jos ribų. Šiaip tai sveikintina iniciatyva, galėtų ir uostas panašiai sutarti ir skirti savo pelno dalį Klaipėdai ,už taršą, smarvę,diskomfortą ir t.ttt

...

... portretas
Gražiai mano nuomone praplauti pinigėliai :D

nejauku

nejauku portretas
Kadangi negeriu alaus, tai turbut esu ta, kuri nemyli miesto sporto ir kultūros... Paprasčiausia alkoholio reklama.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių