Kalėdos Kaune: kaip elgtis su pirotechnikos priemonėmis?

Artėjant šventiniam metui, Kauno apskrities policija primena, kad įsigaliojo Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo pakeitimo įstatymas.

Jame numatyta, kad civilinių pirotechnikos priemonių gali įsigyti:

       1 kategorijos – asmenys nuo 14 metų;

       2 kategorijos – asmenys nuo 16 metų;

       3 kategorijos – asmenys nuo 18 metų;

       4 kategorijos – tik pirotechnikai.

Draudžiama naudoti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus 1 kategorijos fejerverkus) arčiau kaip 30 m nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose

Negalima šių priemonių naudoti, jei trikdoma viešoji rimtis nuo 22 val. iki 8 val. (išskyrus švenčių dienas, masinių pramogų renginius, kuriuos rengti savivaldybės taryba yra išdavusi leidimą), kitu teisės aktų nustatytu ar savivaldybės tarybos nustatytu laiku.

Pagal įstatymą draudžiama naudoti civilines pirotechnikos priemones ne pagal paskirtį. Jeigu asmuo apsvaigęs nuo alkoholio, narkotikų, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, jis taip pat negali naudoti pirotechnikos.

Policija primena, kad negalima naudoti civilinių pirotechnikos priemonių, kurių garantijos (saugojimo) laikas yra pasibaigęs; kurios yra akivaizdžiai mechaniškai ar kitaip pažeistos, deformuotos, ant kurių yra korozijos ar skysčių dėmių pėdsakų; kurios neatitinka esminių saugos reikalavimų. 


Šiame straipsnyje: fejerverkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių