Europos čempionatas – sulopytame stadione?

Kitais metais Kaune vyks Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionatas. Kol kas miestas nesulaukia Vyriausybės žadėtų pinigų S.Dariaus ir S.Girėno stadiono remontui.

Savivaldybė pinigų neturi

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas šiemet iš Vyriausybės gaus tik dešimtadalį - milijoną litų - 2008-2010 metams žadėtų skirti 10 milijonų.

Už milijoną litų savivaldybė planuoja atnaujinti tribūnas, suremontuoti stogą bei paruošti bėgimo takus dangų keitimui.

Pagal investicinį projektą savivaldybė parengė sutartį, kurioje numatyti darbų atlikimo terminai. Tačiau darbai prasidės tik tuomet, kai Kūno kultūros ir sporto departamentas pasirašys šią sutartį. Ji departamentui išsiųsta prieš du mėnesius.

Situaciją vadina kritine

Savivaldybė čempionatui papildomų lėšų skirti nenumato, nes visas dėmesys artimiausiu metu bus nukreiptas į sporto ir pramogų arenos statybą.

„Finansinė situacija dėl pasirengimo šiam čempionatui yra kritinė. Miestas negali finansuoti papildomų remonto darbų, todėl darbo grupė nusprendė dar kartą raštu kreiptis į Vyriausybę tam, kad ši išspręstų susidariusią situaciją", - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Funkcionieriai siūlo lopyti dangą

Čempionato organizacinio komiteto direktorius Virginijų Daukšys taip pat pripažino, kad situacija yra grėsminga.

„Svarbiausia yra tai, kad gavome 1 milijoną litų, bet negalime jo panaudoti svarbiausiam dalykui. Visų pirma reikia keisti stadiono bėgimo takelio dangą, nes ji visiškai susidėvėjusi. Danga buvo įrengta 1996 metais, o tarptautinis sertifikatas galioja 10 metų.  Tuo tarpu Kūno kultūros ir sporto departamentas siūlo remontuoti seną dangą. Bet tai netikslinga, nes po metų vis tiek reikės keisti dangą.

Šiemet norime šiemet nuimti seną dangą, išpilti naują asfaltą, suremontuoti VIP tribūnas. Kitąmet tikimės gauti iš departamento dar 2 milijonus litų ir parengti stadioną čempionatui", - sakė V.Daukšys.  

Lietuvos lengvosios atletikos federacija kreipėsi ir į Ministrą Pirmininką Gediminą Kirkilą, tačiau klausimai buvo perduoti Kūno kultūros ir sporto departamentui.

„Tikimės, kad bus rastas protingas sprendimas. Labai norėtųsi kitokio departamento požiūrio į šį stadioną. Juk jis kol kas yra vienintelis, kuriame galime rengti tarptautines lengvosios atletikos varžybas", - teigė V.Daukšys.

2009 metų liepos 16-19 dienomis į Kaune vyksiantį Europos lengvaatlečių varžybas ketina atvykti 1300-1400 sportininkų bei trenerių.

Paslaptis dėl pinigų Druskininkų objektui

Premjero potvarkiu yra sudaryta čempionato darbo grupė, kurios pirmininkas paskirtas meras A.Kupčinskas. Šioje grupėje yra ir Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovas Algirdas Raslanas, tačiau vakar jis nedalyvavo darbo grupės posėdyje Kaune, todėl nepavyko paklausti juo nuomonės apie pasirengimą varžyboms. Penktadienį A.Raslanas išėjo atostogų.

Neoficialiais duomenimis, trečiadienį Kūno kultūros ir sporto departamentas pritarė Druskininkų  šiuolaikinio sporto centro statybai. Kalbama, kad jam skirta didžiulė suma, tačiau KKSD darbuotojai neteikia informacijos apie tai.

KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Mykolas Kačkanas, kalbėdamas telefonu, pasiūlė atsiųsti klausimus elektroniniu paštu. Po pusvalandžio KKSD atstovė spaudai informavo, kad M.Kačkanas išvyko į komandiruotę ir informacijos negali suteikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių