Dituvą užklojęs storas sniego sluoksnis sujaukė gyvenimą

Dėl gausaus sniego ir pūgos ne vienas Klaipėdoje dirbantis Dituvos sodų bendrijos gyventojas nesugebėjo į darbą atvykti laiku arba stipriai vėlavo, nes nespėjo atsikasti kelių.

Per naktį apie 20 kilometrų nuo Klaipėdos esančią gyvenvietę užklojo storas sniego sluoknis.

Aštuntą ryto visiškai nevalytos ir vos pravažiuojamos buvo net pagrindinės Dituvos gatvės.

Kai kuriems kelionė iš sodų į Klaipėdą baigėsi pakelės griovyje - netoliese Derceklių kaimo   apie aštuntą valandą ryto nuo kelio nuslydo taksi automobilis.

Papildyta 14:46 val.:

Dituvos sodų bendrijos pirmininkas Vytautas Gedvila patvirtino, kad pirmoji kelių valymo technika penktadienį pasirodė tik prieš devintą valandą ryto.

„Vakare žiūrėjau orų prognozę - nepranešė gausaus sniego. Atsikėlęs penktą valandą ryto pažiūrėjau pro langą ir pats nustebau. Šeštą ryto paskaminau kelininkams, jie sakė, kad tuoj atvažiuos. Bet kol įjungė techniką, kuri irgi streikuoja nuo šalčio, tai taip ir išėjo“, - kalbėjo V.Gedvila.

Dituvos kelius valo dvi konkursą laimėjusios įmonės „Klaipėdos miesto tvarka“ mašinos.

„Kodėl tiek mažai? Bandėm ieškoti geriau, bet kad kainos ne mažiau nei 150 litų už valandą plius PVM, o mes ne milijonieriai esame. Dar turime vieną savo traktorių, bet jis, aišku, taip pat dažniausia tik pagrindinius kelius pravalo - šalutinių nebepajėgiame“, - tvirtino sodų bendrijos pirmininkas.

Dar viena opi problema, anot V.Gedvilos, dėl kurios į šalutinius sodų keliukus technika kartais net neužsuka - sniego gausa.

„Žmonės pasidarė labai siaurus keliukus, ir jei traktorius važiuoja, sniegą verčia ant tvorų. Tuomet gyventojai mus duoda į teismą, kad sulaužėme tvorą. Tokių atvejų pernai buvo gal trys. Bet mes neturime kur dėti sniegą. Jį reikėtų išvežti, o tai irgi kainuoja“, - pasakojo sodų benrijos pirmininkas.


Šiame straipsnyje: Dituvasniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Miesčionis

Miesčionis portretas
taip ir reikia kaimams , kurie dėl godumo iškeitė civilizaciją, draugus, infrastruktūrą bei vaikų bendravimo interesus ir jų socializaciją į supist... sodų bendriją, kur geria iš šulinių vandenį ir džiaugiasi, tačiau nesuprana, kad jame pilna kaimynų fekalų, nes jokie sanitariniai atstumai tarp išviečių ir šulinių neišlaikomi. Debilai, bukapročiai.

to miescionis

to miescionis portretas
ar viskas gerai su galvele?:)) dituvoj gyventi pasaka turiu namuka tik, kad nepritaikytas ziemai su laiku zadu ten kurtis.kiekvienais metais zenkliai daugeja nuolat gyvenanciu, namai nauji tvarkingi grazus ko dar reikia? uz elektra tik moki ehh

RK.

RK. portretas
Reikia stabilaus elektros tiekimo ir centrinio šildymo. Dar reikia, kad neužpustytų, reikia mokyklos netoli, reikia draugų, iš kurių grįžtant taksi nekainuotų pusės šimto.. Daug ko reikia.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių