Jaunosios uostamiesčio menininkės miniatiūros – parodoje ir knygoje

Jauna uostamiesčio menininkė Greta Alice Liekytė penktadienį klaipėdiečiams atvers savo miniatiūrų parodą „Buvusi realybė“ ir rankų darbo knygą „Spalio intymumai“, kuri neseniai buvo pristatyta Nidos meno kolonoje.

Anot autorės, „seksualumas, tragizmas ir komizmas – trys pagrindiniai „banginiai”, kurie įkvepia kurti“. O jos darbai – „tai tragikomiškos realijos, apvilktos erotiškais rūbais ir įspraustos į nūdienos jau palaidotą seną žmogų“. Kritiškas ir skvarbus jaunosios menininkės žvilgsnis perskrodžia pačius dažniausius ir jau akiai įprastus reiškinius, o rankos paverčia juos detaliomis istorijomis, kurias kiekvienas atpažįsta ir gali interpretuoti pagal savo suvokimo ir patirties lygmenį.

Gretos teigimu, jos iliustracijų tikslas – kreiptis į įvairios aplinkos žmones, sukelti jiems tuos pačius klausimus ir paskatinti įvertinti seno žmogaus unikalumą.

„Bjauriausi žmonės ir nepatogiausios situacijos dar labiau skatina sukoncentruoti dėmesį į seno žmogaus gyvenimą, kuris, mano akimis, dažnai pranoksta nusistovėjusią nuomonę bei padorumo ribas. Juk visi nori būti seksualūs ir geidžiami, o seni žmonės – ne..?“ – klausia menininkė.

Per G.A.Liekytės vernisažą birželio 22 d. 18 val. Klaipėdos „Kultūros namuose: menas ir kava“ (Tiltų g. 3) vyks mini kūrybinės dirbtuvėlės, žaismingai paneigsiančios daugelio klaidingą įsitikimą, kad jie nemoka piešti. Įėjimas – laisvas.

Galerijoje šeimininkaujantys Klaipėdos kūrėjai kviečia visus penktadienį praleisti laisvos minties kūrybinėje jaunųjų menininkų erdvėje, susipažinti su savitais dar nematytais darbais ir  išbandyti jėgas su pieštuku rankoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zyklas

Zyklas portretas
Šaunuolė Greta, netradiciški ir akis prikaustantys kūriniai.

gerda

gerda portretas
labai grazus darbai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių